ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

To πρώτο προσωπικό άλμπουμ του Δημήτρη Χορταργιά

Ο Βολιώτης τραγουδοποιός κυκλοφόρησε μέσω του διαδικτύου την πρώτη του solo δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Ξεκούρδιστη Μπάντα"
To πρώτο προσωπικό άλμπουμ του Δημήτρη Χορταργιά

Το τραγουδοποιό Δημήτρη Χορταργιά τον γνωρίσαμε ως ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος "Φώτα Πορείας" που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Το 2001 κυκλοφορεί ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο "Σαν Τη Σταγόνα Στο Χιόνι" από την εταιρεία Music Box International.

Η δεύτερη δισκογραφική δουλειά τους κυκλοφορεί το 2003 με τίτλο "Φώτα Πορείας" από τη δισκογραφική Legend.

Στην Αθήνα συνεργάστηκε με τη τραγουδίστρια Μαρία Γουρζή και δημιουργούν τους "Σχέδιο Β". Με το συγκεκριμένο project ηχογραφούν το single "Κάνε με να σ’ ερωτευτώ" καθώς και το τραγούδι "Τίποτα δεν άλλαξε" σε στίχους και μουσική Δημήτρη Χορταργιά, για το album "Άνθρωπός Κανονικός".

Παράλληλα εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές και συναυλιακούς χώρους σε όλη την Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια ζει στο Βόλο.

Αυτή την περίοδο παρουσιάζει το πρώτο του προσωπικό album με τίτλο "Ξεκούρδιστη Μπάντα". Ο δίσκος αποτελείται από δέκα τραγούδια που υπογράφει ο ίδιος τους στίχους και την μουσική. Πρόκειται για μία ανεξάρτητη παραγωγή που κυκλοφορεί διαδικτυακά. Το album μπορούμε να το ακούσουμε στο You Tube.

Στα ραδιόφωνα κάνει ήδη αίσθηση το single το "Κορίτσι μου θυμώνει" που αναδείχτηκε τραγούδι του μήνα για τον μήνα Δεκέμβριο από την εκπομπή Unknown sound της ERT Open. Η ηχογράφηση και η μίξη έγιναν στο Underhouse Studio. Την παραγωγή και την ενορχήστρωση επιμελήθηκε ο Σπύρος Χαρμάνης.