ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σήμερα η κηδεία του Βασίλη Μάγγου

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 και ώρα 6.30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Άνω Βόλου, θα γίνει η κηδεία του Βασίλη Μάγγου, φοιτητή της Σχολής Μηχανικών Συστημάτων Πληροφορικής, που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα, σε ηλικία 26 χρονών
Σήμερα η κηδεία του Βασίλη Μάγγου

Ο άτυχος νεαρός κατέλιπε τους γονείς του Γιάννη Μάγγος, Ντάτη Μουρτζοπούλου, δύο αδέλφια τη Μελένια και τον Αγαμέμνονα, τη γιαγιά του Ελένη Μάγγου και τις θείες του Μαριάνα Μάγγου και Φοίβη Μουρτζοπούλου.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων και ενισχυθεί το έργο του ΚΕΘΕΑ (Εθνική Τράπεζα ΙΒΑΝ: GR4901101170000011729600285).

Συλλυπητήρια ΕΛΜΕ 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους γονείς, για τον άδικο χαμό του Βασίλη Μάγγου.

Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για την αδικαιολόγητη αστυνομική βία που υπέστη αποτελούν πολύ σοβαρό γεγονός και η ΕΛΜΕ θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης. Στη μνήμη του Βασίλη, αντί στεφάνου καταθέτουμε 150 ευρώ στο ΚΕΘΕΑ.

Το ΚΚΕ για το θάνατο του Β. Μάγγου

Τις δύο αυτές μέρες με αφορμή το θάνατο του Βασίλη Μάγγου, γίνεται μια συστηματική προσπάθεια, πρώτα και κύρια από την κυβέρνηση, να εμπεδωθεί και να νομιμοποιηθεί η κρατική καταστολή και επίθεση στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Εξάλλου μια βδομάδα πριν, ψήφιζε στη βουλή τον κατάπτυστο νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο για τις απεργίες και τα ιδιώνυμα για τους πλειστηριασμούς.

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής των κυβερνήσεων διαχρονικά, τα έχουν ζήσει οι εργάτες, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες και οι νέοι στις συγκεντρώσεις και πορείες των σωματείων, στα συλλαλητήρια ενάντια στην καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ, στις αποφάσεις της δικαιοσύνης για το «παράνομο» των απεργιών, στα αγροτοδικεία, στις κινητοποιήσεις για να μην περάσει κανένα σπίτι στο χέρι τραπεζίτη, στις μαθητικές καταλήψεις και πορείες.

Αυτά είναι και τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα που όμως δεν πρόκειται να νομιμοποιηθούν στη συνείδηση του λαού και που με την πάλη του μπορεί να τα ανατρέψει.

Απαιτούμε να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια θανάτου του Β. Μάγγου.