ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Ανησυχία στην κυβέρνηση για τα κρούσματα - Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου

Νέα σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι προγραμματισμένη το απόγευμα (16:30) στο Μέγαρο Μαξίμου με κύριο αντικείμενο την εντατικοποίηση των ελέγχων και την εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων για την αντιμετώπιση του Covid-19
Ανησυχία στην κυβέρνηση για τα κρούσματα - Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου
EUROKINISSI / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο καθημερινός διψήφιος αριθμός κρουσμάτων, το άνοιγμα των συνόρων ακόμα και σε ταξιδιώτες από χώρες με υψηλό επιδημιολογικό κίνδυνο και η φωνή αγωνίας των επιστημόνων για την ευθύνη της Πολιτείας να διασφαλίσει την εφαρμογή των πρωτοκόλλων, έχει θορυβήσει το Μαξίμου που με επανωτές συσκέψεις προσπαθεί να βάλει ένα "φρένο" στην αυξητική τάση της κυκλοφορίας του επικίνδυνου ιού.

Στη σύσκεψη θα μετάσχουν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου `Ακης Σκέρτσος, παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Επίσης, οι γενικοί γραμματείς του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας `Αγγελος Μπίνης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρος Κλιάρης.

Άνοιξαν τα σύνορα για τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου

Η σύσκεψη στο Μαξίμου έρχεται την πρώτη ημέρα άρσης της απαγόρευσης των απευθείας πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο και τα σημάδια έξαρσης του κορωνοϊού στη χώρα μας να είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά.

Για σήμερα (Τετάρτη) καμία προγραμματισμένη πτήση δεν αναμένεται στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" από την Αγγλία, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ- για την Πέμπτη (16 Ιουλίου) είναι προγραμματισμένες επτά πτήσεις. Αντίθετα, δεκάδες είναι οι πτήσεις από την Βρετανία στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Το άνοιγμα του τουρισμού, χωρίς μαζικά τεστ και προληπτική καραντίνα σε όλους τους ταξιδιώτες αλλά και οι συνθήκες υψηλού συγχρωτισμού στη χώρα μας λόγω μη εφαρμογής των πρωτοκόλλων από το κράτος είναι πάρα πολύ επικίνδυνος, επεσήμαναν ειδικοί επιστήμονες στην "Εφ.Συν." χτυπώντας το "καμπανάκι" του κινδύνου και ενώ "μπαίνουμε σε μια περίοδο, όπως ήταν τον Μάρτιο", σύμφωνα με τα λεγόμενα (ΣΚΑΪ) του λοιμωξιολόγου, Μάριου Λαζανά.

58 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Χθες, παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση του ημερήσιου αριθμού επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, καθώς σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ καταγράφηκαν 58 νέες μολύνσεις. Τα 34 από αυτά τα κρούσματα προέρχονται από το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, 28 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας ενώ 6 είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

Οκτώ κρούσματα δηλώθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής και εφτά κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης. Τα υπόλοιπα περιστατικά καταγράφηκαν σε Λέσβο, Ξάνθη, Ημαθία, Κοζάνη, Άρτα και Χαλκιδική.

Ο Μάριος Λαζανάς εξέφρασε την ανησυχία του για τα καθημερινά εγχώρια κρούσματα που καταγράφονται τονίζοντας ότι θα πρέπει να αρχίσουν να γίνονται τεστ και στον ελληνικό πληθυσμό "για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τη μετάδοση του ιού".

► Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση στο πλαίσιο των νέων μέτρων για τη εξάπλωση της νόσου σε όλη την επικράτεια αποφάσισε να ματαιώσει τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου, ενώ ανακοίνωσε εντατικοποίηση των ελέγχων στα χερσαία σύνορά μας και την επέκταση των ελέγχων και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες.

πηγή: efsyn.gr

Πιο διαβασμένα