ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιτυχίες και νέοι αγώνες για τον ΣΔΥ Βόλου

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Χρήστος Αγνουσιώτης αγωνιζόμενος στο Atromitos Race Sifnos 2020
Επιτυχίες και νέοι αγώνες για τον ΣΔΥ Βόλου

Ήταν η πρώτη αγωνιστική δράση του σπουδαίου trail runner του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, ύστερα από την επανέναρξη των αγώνων, και τη συνόδευσε με την πρώτη θέση το Σάββατο στον αγώνα των 12.500 μέτρων με χρόνο 1 ώρα και 13 λεπτά.

Η δυσκολία του ορεινού αγώνα της Σίφνου ήταν σημαντική, και η συνολική υψομετρική ανάβαση έφτανε τα 500 μέτρα. Χαρακτηριστικό της επιτυχίας του Χρήστου Αγνουσιώτη είναι ότι ο χρόνος αποτελεί ρεκόρ διαδρομής, και επιτεύχθηκε μετά από δυνατό συναγωνισμό με τον πρωταθλητή Κύπρου Χριστόφορο Πρωτοπαπά που τερμάτισε 2ος.

Την Κυριακή ακολούθησε νέος αγώνας 5 χιλιομέτρων (η μισή απόσταση σε μονοπάτι και η μισή σε δρόμο) με 90 μέτρα υψομετρική ανάβαση. Ο Χρήστος Αγνουσιώτης ανέβηκε ξανά στο βάθρο καταλαμβάνοντας την 3η θέση, σε απόσταση 30 δευτερολέπτων πίσω από τον 1ο Πρωτοπαπά και τον 2ο Δημόπουλο.

Συνέχεια στις επιτυχημένες εμφανίσεις έδωσε ο Γιάννης Κλόκας που αγωνίστηκε στην Κυριακή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας XCR / XCO στην Κάρυστο Εύβοιας. Σε έναν αγώνα που χαρακτηρίστηκε από τις έντονες ανηφόρες και τον πολύ δυνατό αέρα που φυσούσε, κατέλαβε την 24η θέση έχοντας χρόνο 1 ώρα 08′ 40 στα 14.400 μέτρα.

Οι πεζοπορίες

Πεζοπορία στο Μονοπάτι των Καταρρακτών Χάνια-Μακρυρράχη έγινε το Σάββατο, για 2η φορά μέσα σε ένα μήνα κατόπιν γενικής απαίτησης όσων ήθελαν να απολαύσουν ξανά τη διαδρομή που δίκαια χαρακτηρίζεται από τις πλέον όμορφες του Πηλίου. Μάλιστα για πρώτη φορά από τότε που καθιερώθηκαν οι πεζοπορίες, έγινε εκδρομή με λεωφορείο το οποίο πήγε στα Χάνια τους πεζοπόρους και τους παρέλαβε από τη Μακρυρράχη. Στους 3 καταρράκτες και στα βάθρα που υπάρχουν στην πορεία, δεν χάθηκε η ευκαιρία του κρύου μπάνιου. Πεζοπορία έγινε και την Κυριακή, στη Γορίτσα. Ήταν μικρής απόστασης, 4 χιλιομέτρων, αλλά ιδιαίτερα απαιτητική καθώς κινήθηκε στα πιο δύσβατα και σχεδόν άγνωστα μονοπάτια του λόφου.

Για αυτή τη βδομάδα προγραμματίζεται νέα πορεία για την οποία θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

Νέους αγώνες διοργανώνει ο ΣΔΥ Βόλου

Με εντυπωσιακούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εγγραφές για τον 5ο Καραμάνειο Ορεινό Αγώνα Χανίων Πηλίου που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου 1 Αυγούστου με την σφραγίδα και την εγγύηση του Φυσιολατρικού Ομίλου Πάνα, και του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου. Πολύτιμη θα είναι για μία ακόμη φορά στην υποστήριξη της διοργάνωσης, η κάλυψη από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας. Ο αγώνας παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό, καθώς η διαδρομή του περνάει από το Σανατόριο Καραμάνη, που είχε δημιουργηθεί έναν αιώνα πριν για να περάσουν τη ζωή τους όσοι έπασχαν από φυματίωση. Έναν αιώνα μετά ο κόσμος βιώνει μια άλλη πανδημία λόγω του covid.

Θα γίνουν διαδρομές 15.100 και 5.100 μέτρων με ποσό συμμετοχής 5 ευρώ, ενώ οι εγγραφές γίνονται στο sdyvolou.gr και στο κατάστημα Aspirina. Οι συμμετέχοντες και στους δύο αγώνες θα λάβουν το ειδικό κατασκευασμένο μετάλλιο, συλλεκτικό μόνο για τον αγώνα του 2020 εμπνευσμένο από το Σανατόριο Καραμάνη. Επίσης θα πραγματοποιηθούν χωρίς φυσικά κόστος, πεζοπορία και Παιδικός Αγώνας.

Στον αγώνα έχουν ήδη γραφτεί ξεχωριστοί trail runners της χώρας μας και του Βόλου, όπως οι Φιλάρετος Μπούκης 3ος πριν λίγες ημέρες στον Olympus Mythical Τrail 106km, Κώστας Τσαντός, Κώστας Μάρος. Ιδιαίτερα τιμητική θα είναι η συμμετοχή του Νίκου Μαγγίτση. Εκδρομή με λεωφορείο θα πραγματοποιήσει ο ΑΠΣΔ Πιερίας Ζευς. Αλλεπάλληλα είναι τα test που κάνει η διοργάνωση στη διαδρομή, και ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται σε όσους αφιερώνουν καθημερινά χρόνο για την τελειοποίηση του αγώνα. Θα τρέξουν και αρκετοί αρχάριοι δρομείς τον πρώτο τους αγώνα, και συστήνεται σε αυτούς να ακολουθήσουν το εμπειρότατο Γιώργο Καλαντζή που θα συνοδεύει το τέλος της κούρσας.

Η Γορίτσα, το μέρος που όποιος έχει επισκεφτεί τον Βόλο δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει πάει εκεί, θα φιλοξενήσει το 1ο Trail Run & MTB την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020. Διοργανωτής θα είναι ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου, ενώ πολύτιμη θα είναι για μία ακόμη φορά όπως σε κάθε διοργάνωση και εκδήλωση που γίνεται στη Μαγνησία, η υποστήριξη και η κάλυψη από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας. Η απόσταση του αγώνα trail θα είναι 6.000 μέτρα, ενώ παράλληλα θα γίνουν και αγώνας ασφάλτου (Ανάβαση Γορίτσας, 2.100 μέτρα), αγώνας MOUNTAIN BIKE 20 χιλιομέτρων (5 γύροι των 4 χιλιομέτρων) με επιμέλεια της διαδρομής από την MTB4FUN VOLOS, Παιδικός Αγώνας 500 μέτρων, και πεζοπορία.

Στις 10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο Ημί Βόλου, ο 6ο Volos Half Run ZeniΘ, σε μια ακόμη πιο βελτιωμένη και αξέχαστη διοργάνωση που θα προσφέρει 2.000 ευρώ στο Ορφανοτροφείο Βόλου χάρη στην πρωτοβουλία του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου που καθιερώθηκε από πέρυσι οπότε το ίδιο ποσό παραδόθηκε στην Κιβωτό του Κόσμου Βόλου.