ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

ΕΟΔΥ: 31 νέα κρούσματα

Τριάντα ένα νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Κυριακή
ΕΟΔΥ: 31 νέα κρούσματα

Τα 20 από αυτά σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα. Συνολικά 7 είναι τα εισαγόμενα κρούσματα. Τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ άλλα 3 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό προσήλθαν αυτοβούλως για να υποβληθούν σε τεστ.

Όσον αφορά τα νέα εγχώρια κρούσματα, βρέθηκαν 6 στην Αττική και ισάριθμα στην Κοζάνη, από 5 σε Θεσσαλονίκη και Ημαθία, και από ένα σε Χαλκιδική και Καστοριά.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.803, σε ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 10 ασθενείς, ενώ τα θύματα παραμένουν 193, καθώς δεν σημειώθηκε κανένας νέος θάνατος.

Από το σύνολο των 3.803 κρουσμάτων, το 54,5% είναι άνδρες, 998 (26,2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1.989 (52,3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών).

Τη Δευτέρα αναμένεται –σύμφωνα με πληροφορίες– να συνεδριάσει η επιτροπή λοιμωξιολόγων, υπό τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Πιο διαβασμένα