ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ρήγας είσαι!

Ο Πρέσβης επικράτησε με εμφατικό τρόπο (0-3) επί... του καιρού και του Αίαντα Σούρπης σήμερα στο Αχίλλειο, συνεχίζοντας να κρατά την τύχη για τον τίτλο του πρωταθλητή στα χέρια του
Ρήγας είσαι!
Ένα κουβάρι παίκτες και πάγκος στο 0-1 του Σουγκάρη!

Το πρώτο από τα δύο σημαντικά "διπλά" που απαιτούνται για να έχει τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα σημείωσε σήμερα ο Ρήγας Φεραίος στο Δημοτικό Γήπεδο Αχιλλείου "Απόστολος Πλασταράς", με σκορ 3-0 επί του -μέχρι και πριν το παιχνίδι- πρωτοπόρου Αίαντα Σούρπης.

Αίας Σούρπης - Ρήγας Φεραίος 0-3 (33` Σουγκάρης, 48` - 52` Πάσχος) -

Α` Τοπική κατηγορία - 18η αγωνιστική

Στιγμές μετά το άπιαστο γκολ που σημείωσε ο 20χρονος μέσος

Η ομάδα του Μίλτου Ζιάκα ξεπέρασε το κρύο, το χιονόνερο και το λασπωμένο γήπεδο μπαίνοντας με επιθετική διάθεση από το ξεκίνημα για να τελειώσει ουσιαστικα τον αγώνα στο 52` και με το δείκτη του σκόρ να δείχνει 0-3.

Απίστευτο γκολ και καλή εμφάνιση από το μέσο Θοδωρή Σουγκάρη, συνέχισε το κρεσέντο σκοραρίσματος με ακόμα δύο τέρματα ο Πάσχος, πρώτη εμφάνιση φέτος με τα κυανόλευκα για το Βαλάντη Κόκκα, ύστερα μάλιστα από το χαμό του πατέρα του.

Από την άλλη μεριά, έπειτα από δύο μεγάλες νίκες, σε Ευξεινούπολη (2-5) για το πρωτάθλημα και μεσοβδόμαδα σε Αλμυρό (3-4) για το Κύπελλο, η ομάδα της Σούρπης δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει με τον ίδιο τρόπο τον πολύ καλό σήμερα Ρήγα, όντας πληγωμένη παράλληλα από τραυματισμούς κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Το σκορ άνοιξε ο Θοδωρής Σουγκάρης με ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ, με το νεαρό μέσο να κλέβει τη μπάλα ανάμεσα στο κέντρο και τη μεγάλη περιοχή στο 33ο λεπτό, να προχωρά και με έναν πραγματικό "κεραυνό" με -το όχι καλό του πόδι- το αριστερό να στέλνει τη μπάλα στο δεξί "παραθυράκι" του Χαλάτση, δίνοντας το έναυσμα για τρελούς πανηγυρισμούς από όλη την ομάδα αλλά και τον κόσμο που βρέθηκε κοντά στους παίκτες σε αυτό τον κρίσιμο αγώνα!

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Πάσχος "χτύπησε" δις. Αρχικά στο 48` όταν δέχθηκε την κάθετη πάσα από το Νασιακόπουλο, κέρδισε τη μονομαχία με το Μιχόπουλο και πλάσαρε εύστοχα με το δεξί για το 0-2.

Στα κάγκελα, ποδοσφαιριστές και κόσμος για το δεύτερο γκολ

Τέσσερα λεπτά αργότερα, από κόρνερ του Νασιακόπουλου, έπιασε υπερβολικά σκαστή κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής, η μπάλα αναπήδησε πάνω από τον αμυντικό, ο Χαλάτσης δεν μπόρεσε να διώξει κι έτσι κατέληξε εκ νέοου στα δίχτυα (0-3).

Πλέον οι Κυανόλευκοι μετρούν 41 βαθμούς αλλά και παιχνίδι λιγότερο από τους συνδιεκδικητές του τίτλου, έχοντας μπροστά τους μία νέα δύσκολη δοκιμασία στην έδρα της Ευξεινούπολης (41 β., 0-1 στο Μαγνησιακό). Ο Διαγόρας με το 1-0 επί του Πρωτεσίλαου είναι αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση με 43 πόντους. Ο Αίαντας Σούρπης παρέμεινε στους 40 βαθμούς.

Συνθέσεις:

Αίας Σούρπης (Γ. Σιαμέτης): Χαλάτσης, Μιχόπουλος, Σιαμουρδάνης (56` 56` Ξηροκώστας), Πλαβός, Χριστέλος, Χειλάς (82` Κατσαβριάς Κ.), Μπιρσάι, Αραπίτσας (77` λ. τρ. 77` Μπένος), Κατσαβριάς Α., Μακανίκας, Τσόγκας (66` Κωστούλας).

Ρήγας Φεραίος (Μ. Ζιάκας: Παπαγιάννης, Γούτσιος, Καρλιάμπας, Γκάγκας, Σπαθής, Αλεξίου, Σουγκάρης (89` Κόκκας), Γάρος (78` Αραμπατζής), Νασιακόπουλος, Σέττος, Πάσχος.

Διαιτητική τριάδα: Καλατζής, Καρακίτσος, Τριφονίδης