ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Μήνυμα μνήμης και αγάπης από το Βελεστίνο

Το Βελεστίνο αποτέλεσε την τρίτη στάση του δρομέα υπεραποστάσεων, Αλέξανδρου Γεωργίου, ο οποίος θα διανύσει συνολικά μία απόσταση 573 χλμ. μέσα σε οχτώ ημέρες για να τιμήσει τη μνήμη της συζύγου του, Κατερίνας Βελονίδου, αλλά και όσων ανθρώπων έφυγαν από τη ζωή "χτυπημένοι" από τον καρκίνο
Μήνυμα μνήμης και αγάπης από το Βελεστίνο

Ακολουθώντας την πορεία ζωής της Κατερίνας, από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης που γεννήθηκε ως και την Κερατέα Αττικής που ζούσανε μαζί με τον γιο τους, ο εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής καλείται καθημερινά να υπερβεί την σωματική και συναισθηματική κόπωση ενός υπερμαραθωνίου, προκειμένου να στείλει ένα τριπλό μήνυμα: Της μνήμης για τα αγαπημένα μας πρόσωπα που έφυγαν από τη ζωή, της στήριξης σε όσους πάσχουν από την επάρατο και την οικογένειά τους, δείχνοντας έτσι πως δεν είναι μόνοι στον αγώνα τους αλλά και το πολύ σημαντικό που αφορά την πρόληψη ώστε να σωθούν όσοι περισσότεροι συνάνθρωποί μας είναι δυνατόν.

Όσον αφορά τη διαδρομή του, έχει χωριστεί σε οχτώ τμήματα, με βάση τις ημέρες. Σήμερα είχε σειρά το κομμάτι Λάρισα – Βελεστίνο, ενώ νωρίς θα αναχωρήσει με προορισμό τις Ράχες. Να σημειωθεί πως η προσπάθεια ξεκίνησε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου και αναμένεται να ολοκληρωθεί το ερχόμενο Σάββατο.

Μαζί με τον Αλέξανδρο, στο δρόμο βρίσκεται δίπλα του η αδερφή της Κατερίνας, Βαλεντίνα, εθελοντές, άτομα που έχασαν δικούς τους ανθρώπους και θέλουν να μοιραστούν μέρος της απόστασης μαζί του αλλά και άλλοι συμπολίτες μας που απλώς του κρατάνε συντροφιά σε διάφορα σημεία ανά την Ελλάδα, τρέχοντας πλάι του υπό δύσκολες, είναι η αλήθεια συνθήκες. Κατά τη διάρκεια του δρόμου ζωής δεν είναι λίγοι οι περίοικοι που έχουν πληροφορηθεί την προσπάθειά του και βγαίνουν στο δρόμο να τον χειροκροτήσουν, θέλοντας με αυτό τρόπο να τον τιμήσουν και να τον ενισχύσουν.

Μπαίνοντας στο Βελεστίνο

Την αποστολή του εγχειρήματος που ονομάστηκε "For Katerina" συνοδεύει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Στο Βελεστίνο, την υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας και γυμναστής, Γιώργος Παπατόλιας, η συντονίστρια  κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας κι επισκέπτρια υγείας στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, Αντωνία Χασιώτη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου – Κένταυρος, Κώστας Κυριαζής, η κοινωνική λειτουργός του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι", Μαρία Σαλαγά και η φαρμακοποιός, Μαρία Αποστολίνα.

Κώστας Κυριαζής, Αλέξανδρος Γεωργίου και Βαλεντίνα Βελονίδου

Στο ειδικό βαν της αποστολής, υπάρχει ένα σημείο γεμάτο με ονόματα ανθρώπων που έχασαν τη μάχη ή παλεύουν σκληρά για να βγουν νικητές.

Ευχή όλων, ο Αλέξανδρος να ολοκληρώσει τη διαδρομή του και κάθε άνθρωπος να βγει νικητής σε αυτή την άνιση κούρσα που καλείται να δώσει.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

Πιο διαβασμένα