ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

O Παναθηναϊκός στο Βελεστίνο

Επίσημη πρεμιέρα για τη συνεργασία του Δικτύου Ποδοσφαιρικών Σχολών του Παναθηναϊκού με την Ακαδημία του ΑΣ Ρήγας Φεραίος
O Παναθηναϊκός στο Βελεστίνο

Δεκάδες παιδιά από το Βελεστίνο, τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και τη Μαγνησία θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν μέχρι την Κυριακή "μυστικά" για το άθλημα του ποδοσφαίρου από προπονητές της Σχολής των Πρασίνων και άλλοτε άσους των γηπέδων όπως οι Κώστας Μπατσινίλας, Ανδρέας Λαγωνικάκης και Κώστας Κρασώνης. Φυσικά υπό την παρουσία του προπονητή και υπευθύνου των τμημάτων υποδομής των Κυανόλευλων, Κωνσταντίνου Τσούρικα.

Πλέον, η Ακαδημία των Κυανόλευκων εντάχθηκε στο Δίκτυο Ποδοσφαιρικών Σχολών ενός πολύ μεγάλου για τα ελληνικά -και όχι μόνο δεδομένα- συλλόγου, όπως ο Παναθηναϊκός και άπαντες ευελπιστούν να επεκταθεί αυτή η συνεργασία.

Να αναφέρουμε πως το τριήμερο (26-28/6) "καμπ" διοργανώνεται από τις δύο πλευρές με τη συνεργασία της εταιρείας SPORTteam που "τρέχει" τις Ακαδημίες του Τριφυλλιού και περιλαμβάνει:

  • Προπόνηση των ναερών αθλητών σε επίπεδο τεχνικής κατάρτισης και βελτίωσης φυσικών ικανοτήτων, καθώς και αξιολόγησή τους.
  • Scouting αθλητών από ειδικό κλιμάκιο του PSS (σ.σ. Δίκτυο Ποδοσφαιρικών Σχολών Παναθηναϊκού) με ορίζοντα την στελέχωση της μικτής των σχολών, το Σεπτέμβριο του 2020.
  • Συζήτηση και ενημέρωση των προπονητών της σχολής από τους υπευθύνους του PSS για τη νέα σεζόν και την πορεία της συνεργασίας.
  • Σεμινάριο για τους γονείς των αθλητών, με σκοπό την καλύτερη και σωστότερη αντιμετώπιση του νέου αθλητή.

Κ. Κρασώνης - Τεχνικός Διευθυντής των Σχολών: "Να μπορέσουν τα παιδιά να αγαπήσουν το ποδόσφαιρο - Βεβαίως είναι στόχος η αναζήτηση παικτών"

Λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα, την αποστολή του Παναθηναϊκού υποδέχθηκε εκ μέρους του Ρήγα Φεραίου ο Κωνσταντίνος Γιάτσιος. "Σας καλωσορίζουμε στο Βελεστίνο. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη συνεργασία. Είναι ιδιαίτερη τιμή για την ομάδα του Ρήγα Φεραίου να ενταχθεί στο δίκτυο του Παναθηναϊκού και ευελπιστούμε να επεικταθεί η συνεργασία. Ως σύλλογος δίνουμε μεγάλη έμφαση στα τμήματα υποδομής, ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου.

Αρκετοί ήταν και οι γονείς αλλά και φίλοι του αθλητισμού που βρέθηκαν το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου. Θυμίζουμε πως τμήμα του σεμιναρίου αποσκοπεί σε ενημέρωση προς τους γονείς των παιδιών αλλά και επιμόρφωση για την Ακαδημία του Ρήγα.

Να αναφέρουμε επίσης πως στη σημερινή προπόνηση παραβρέθηκαν και συμμετείχαν από πλευράς Δικτύου και οι Κώστας Αλάσσας - Υπεύθυνος Λειτουργίας Δικτύου Σχολών, Mελέτης Γιούργας - Υπεύθυνος Λειτουργίας Δικτύου Σχολών Θεσσσαλίας και οι τεχνικοί Νίκος Κρασώνης και Δημήτρης Κοτταράς.

Ανδρέας Λαγωνικάκης: "Να δείξουμε στα παιδιά το πώς θα χαίρονται το άθλημα - Οι υπεύθυνοι είναι υποχρεωμένοι να βρούνε λύση για να έρθουνε οι παλιές, ένδοξες και μεγάλες μέρες του Παναθηναϊκού μας"

Κωνσταντίνος Τσούρικας - Προπονητής και υπεύθυνος Ακαδημίας Ρήγα Φεραίου: Μεγάλη τιμή για εμάς που είναι εδώ ο Παναθηναϊκός - Να μπορέσουμε κάποια στιγμή στην πρώτη ομάδα να έχουμε μόνο παιδιά της Ακαδημίας

Δείτε το φωτορεπορτάζ: