ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι δηλώσεις Νασίκα - Αγγελοπούλου

Σχέδιο ενεργειακής αυτονομίας και δημιουργία Κέντρου Τεκμηρίωσης για τον Ρήγα Βελεστινλή οι προτάσεις του Δήμου που κατατέθηκαν προς την Επιτροπή
Οι δηλώσεις Νασίκα - Αγγελοπούλου

Πλήθος φορέων, μέλη της αντιπροσωπείας της Επιτροπής"Ελλάδα 2021", καθώς και δημοσιογράφοι παρέστησαν στη σχεδόν γεμάτη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στις δύο προτάσεις που έχουν κατατεθεί στην Επιτροπή "Ελλάδα 2021" και αφορούν:

  • Πρόγραμμα ενεργειακής αυτονομίας του Δήμου, μέσα από το οποίο θα παράγεται ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το σχέδιο που αφορά φωτοβολταϊκό πάρκο ανέλυσε ο γενικός διευθυντής της ΔΕΠΑΝ, Βασίλης Κουτσιώρης, κάνοντας λόγο για "έξυπνο Δήμο", χρήματα που θα εξοικονομηθούν προς όφελος των πολιτών και πρόταση που θα υλοποιηθεί με σύμπραξη κεφαλαίων από ιδιωτικό τομέα.
  • Δημιουργία ενός ιστορικού κέντρου τεκμηρίωσης "Ρήγας Βελεστινλης" το οποίο θα "σβήσει" μία ιστορική εκκρεμότητα.

αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας.

Να σημειωθεί πως τόσο οι δηλώσεις του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Χαράλαμπου Πάσχου, αλλά και του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Απόστολου Παπαϊωάννου, κινήθηκαν σε κλίμα σύμπνοιας, εφόσον αφορά το καλό του τόπου.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, μεταξύ άλλων, απάντησε σε ερώτηση από τον δημοσιογράφο του mousikovagoni.gr, Φοίβου Παπαγεωργίου, αναφορικά με το πώς μπορεί να βοηθήσει η Επιτροπή "Ελλάδα 2021" στην υλοποίηση των προτάσεων που έχουν τεθεί απο τον Δήμο για την περιοχή.

Δείτε το βίντεο:

Προηγουμένως εξελίχθηκε η διαδικασία συζήτησης και προτάσεων σε ό,τι αφορά τη θέση του Βελεστίνου, του Δήμου αλλά και της Θεσσαλίας στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Φυσικά, κυρίαρχο "πρόσωπο" ήταν ο εθνομάρτυρας Ρήγας Βελεστινλής και οι ιδέες του.

Της διαδικασίας προήδρευσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Παπαδάμ, ο οποίος κατέθεσε την εξής πρόταση πρόταση: Να καταστεί το Βελεστίνο επίκεντρο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Να έχει το Βελεστίνο ένα ρόλο πολιτιστικής πρωτεύουσας όλης της Θεσσαλίας.

Δείτε τα βίντεο: