ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ανέβηκε η Ελασσόνα ως δευτεραθλήτρια και άλλες ομάδες!

Με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ προβιβάζονται περαιτέρω ομάδες στο πρωτάθλημα της Γ` Εθνικής από τις ιδρυτικές και πολύ μεγάλες Ενώσεις - Θυμίζουμε πως Ρήγα Φεραίος και Αναγέννηση Καρδίτσας διεκδικούσαν επίσης την άνοδο...
Ανέβηκε η Ελασσόνα ως δευτεραθλήτρια και άλλες ομάδες!

Οριστικό τέλος, όπως φαίνεται, για τις ελπίδες του Ρήγα σχετικά με την άνοδο στη Γ` Εθνική μέσω "αναδιάρθρωσης" ή αύξησης αριθμού των ομάδων.

Σήμερα (19/6) συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρόντος του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA, Πετρ Φούσεκ και όσον αφορά το πρωτάθλημα της Γ` Εθνικής αποφάσισε βάσει του πρακτικού της Επιτροπής Διοργανώσεων την άνοδο επιπλέον ομάδων από τις ιδρύτριες (ΕΠΣ Αθηνών - ΕΠΣ Πειραιά, ΕΠΣ Μακεδονίας) αλλά και τις πολύ μεγάλους μεγέθους Ενώσεις, δηλαδή της Λάρισας και της Αχαΐας.

Θυμίζουμε πως στη διάσκεψη της Επιτροπής Διοργανώσεων της Ομοσπονδίας, η ΕΠΣΘ (πέντε ομάδες της στην κατηγορία) διά μέσου του προέδρου της και ταμία της ΕΠΟ, Περικλή Λασκαράκη, είχε κάνει γνωστό πως θα στηρίξει το το αίτημα των Κυανόλευκων για άνοδο των δευτεραθλητών των Ενώσεων που τη στιγμή της διακοπής των πρωταθλημάτων είχανε ελάχιστη (κάτω από 3 βαθμούς) διαφορά από τον πρώτο, καθώς και τις υπόλοιπες προτάσεις τους.

Πλέον, αναμένεται η αντίδραση από το κυανόλευκο "στρατόπεδο". Έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση μέχρι αυτή τη στιγμή, το μοναδικό σενάριο για να συμπεριληφθεί ο Ρήγας στους ομίλους της Γ` Εθνικής είναι να μην δηλώσει συμμετοχή ομάδα του Νομού στο ερχόμενο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά, οι αποφάσεις της εκτελεστικής επιτροπής, όσον αφορά τη Γ` Εθνική.

Eνέκρινε το πρακτικό της Επιτροπής Διοργανώσεων, βάσει του οποίου προβιβάζονται στην Γ’ Εθνική κατηγορία οι 3ες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης των πρωταθλημάτων Α’ κατηγορίας των ιδρυτριών Ενώσεων της ΕΠΟ, ΕΠΣ Αθηνών, ΕΠΣ Πειραιά και ΕΠΣ Μακεδονίας, εφόσον το πρωτάθλημα τους διεξάγεται σε έναν όμιλο, ή η καλύτερη 2η ομάδα, εφόσον το πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο (2) ομίλους (άρθρο 20. παρ. 10 του ΚΑΠ).

Αντιστοίχως, προβιβάζονται στη Γ` Εθνική και οι 2ες ομάδες των αντιστοίχων πρωταθλημάτων των ΕΠΣ Λάρισας και Αχαΐας, με βάση το κριτήριο ότι είναι οι μεγαλύτερες πληθυσμιακά Ενώσεις.

Για την αγωνιστική περίοδο 2020-21 είναι υποχρεωτική η συμμετοχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα δύο (2) ποδοσφαιριστών γεννηθέντων την 1η Ιανουρίου 2000 κι εντεύθεν.

Αποφάσισε να προσμετρηθεί στην έκτιση των ποινών ποδοσφαιριστών, αξιωματούχων και ομάδων, κατά το μέρος που θα μπορούσαν να εκτιθούν, οι εναπομείναντες αγώνες τους μέχρι τη λήξη των πρωταθλημάτων που συμμετείχαν.

Η ανακοίνωση της ΕΠΣΝ Λάρισας:

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ε.Π.Ο. ο Π.Ο. Ελασσόνας θα συμπεριληφθεί στους ομίλους της Γ’ Εθνικής για την ποδοσφαιρική χρονιά 2020-2021.

Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τις επίμονες προσπάθειες του Προέδρου της ΕΠΣΝ Λάρισας κ. Μπουχλαριώτη Δ. για άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία και του δευτεραθλητή της ΕΠΣΝΛ μετά τη βίαιη διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η συγκεκριμένη διοίκηση της ΕΠΣΝ Λάρισας απέδειξε για άλλη μια φορά ότι τηρεί τη δέσμευσή της για την ίση μεταχείριση όλων των ομάδων της και την αποφυγή οποιαδήποτε αδικίας τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.