ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οδηγίες της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων ενόψει επιδείνωσης του καιρού

Οδηγίες της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων ενόψει επιδείνωσης του καιρού

Ενόψει της επιδείνωσης του καιρού με χιόνια, καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και "τσουχτερό" κρύο από την Παρασκευή 22/02/2019 μέχρι και την Δευτέρα 25/02/2019 το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας των ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων συνιστά την τήρηση των παρακάτω οδηγιών:

1. Φροντίστε να ενημερώνεστε διαρκώς από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Οι επίσημες πηγές ενημέρωσης είναι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
2. Αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού).
3. Σε περίπτωση ανάγκης μεταβάλλετε το πρόγραμμα της μετακίνησής σας ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
4. Ταξιδέψτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, προτιμώντας τις κεντρικές αρτηρίες και όχι τους δυσπρόσιτους και ερημικούς δρόμους.
5. Εξοπλίστε το αυτοκίνητο με τα απαραίτητα μέσα αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων (αντιολισθητικές αλυσίδες, αντιψυκτικά υγρά, ομπρέλες, αδιάβροχα, γαλότσες, φακό, κουτί πρώτων βοηθειών κλπ.).
6. Διευκολύνετε το έργο των Αρχών.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, συνιστά σε όλους τους πολίτες και κυρίως στους οδηγούς να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις όταν τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι σε ισχύ και να υπακούουν τις εντολές των ανδρών της Τροχαίας. Να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, προκειμένου να μην δημιουργούνται προβλήματα μποτιλιαρίσματος σε περίπτωση έντονης χιονόπτωσης.
Χρειαζόμαστε τη συνεργασία όλων των πολιτών και κυρίως των οδηγών, που διέρχονται κυρίως τον ορεινό όγκο του Νομού μας με την πιστή τήρηση των κανόνων και οδηγιών της Ελληνικής Αστυνομίας. Ως Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να επέμβουμε όπου και αν χρειασθεί, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας".

πηγή: ert.gr