ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακτιβιστική ενέργεια έξω από την Περιφέρεια κατά της καύσης απορριμάτων

Ειρηνική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν στην είσοδο του κτιρίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα, μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της Καύσης Απορριμμάτων αλλά και ακτιβιστές από άλλες περιοχές, ντυμένοι στα μαύρα και με ένα σκελετό αποτυπωμένο πάνω, διαμαρτυρόμενοι για την καύση απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ αλλά και τη δημιουργία εργοστασίου SRF στο ΧΥΤΑ του Δήμου Βόλου
Ακτιβιστική ενέργεια έξω από την Περιφέρεια κατά της καύσης απορριμάτων

Ξάπλωσαν στην είσοδο και κάποιος περνά πάνω από αυτούς για να περάσει. Τα πανό που έχουν αναρτήσεις υπάρχουν συνθήματα όπως “Η ΑΓΕΤ βρωμάει πολύ”, “Όχι στο εργοστάσιο SRF”, “Θέλουμε αέρα καθαρό”.

Σημειώνεται ότι μέσα και έξω από το κτίριο υπήρχε παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Όπως τόνισε το μέλος της Επιτροπής Πολιτών Φαίη Τζανετουλάκου, γίνεται αυτή η κινητοποίηση ειρηνικά και καταδίκασε κάθε μορφή βίας. “Είμαστε η φωνή των πολιτών του Βόλου, είμαστε εδώ για τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας. Παλεύουμε για την υγεία μας. Ζητάμε ναμην ληφθεί απόφαση υπέρ του εργοστασίου, να σταματήσει η ροή απορριμμάτων από την Ιταλία. Είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο αυτό που συντελείται στο Βόλο. Θα μείνουμε όσο χρειαστεί γι ανά περάσει ένα μήνυμα. Θέλουμε όλον τον κόσμο μαζί μας”.

πηγή: ΕΡΤ Βόλου