ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξενάγηση στο χωροχρόνο

Την ευκαιρία να διανύσουν κομμάτια της ιστορίας των Φερών από την αρχαιότητα έως το σήμερα είχανε πολίτες που συμμετείχαν στην ξενάγηση της ομάδας Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ρήγα Φεραίου το Σάββατο
Ξενάγηση στο χωροχρόνο
Φωτογραφία: Φοίβος Παπαγεωργίου / Μουσικό Βαγόνι

Ακολουθώντας την "επιπεδογραφία της Φεράς" από τον Ρήγα Βελεστινλή, ο ξεναγός Γιώργος Σαββανάκης "φανέρωσε" στον κόσμο μικρές και μεγάλες πτυχές των Αρχαίων Φερών, μέσα σε μέρη που αντικρίζουμε καθημερινά αλλά ίσως να μην δίνουμε την πρέπουσα σημασία.

Από το Κεφαλόβρυσο στα "Σπίτια των Βασιλέων", από τον Άγιο Χαράλαμπο στο "Σούγλο" και τα Αρχαία Τείχη. Από την Αγορά και το Στάδιο στο "Ρολόϊ του Ηλίου" και τον σημερινό Πύργο του Ρολογιού. Μικροί και μεγάλοι συμμετέχοντες είχανε την ευκαιρία να κατανοήσουν καλύτερα την ζωή ανά τους αιώνες στην περιοχή, συνδέοντας με τη βοήθεια της αφήγησης και φωτογραφιών το "αρχαίο" χθες με τη νεότερη ιστορία και το "σήμερα".

Αναμφίβολα, ο Ρήγας συνεχίζει να εμπνέει. Χθες ήταν σειρά μέσω της ιδιότητάς του ως "αρχαιολόγου". Διακόσια και πλέον χρόνια μετά, οι "απόγονοί" του συνεχίζουν τον ακολουθούν ξετυλίγοντας το νήμα μίας πλούσιας ιστορίας.

Δείτε φωτογραφίες της ξενάγησης από τον Φοίβο Παπαγεωργίου