ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξεκίνησαν οι σχολικοί αγώνες Λυκείων στη Μαγνησία

Ξεκίνησαν οι σχολικοί αγώνες Λυκείων στη Μαγνησία

Ξεκίνησαν και φέτος οι Σχολικοί Αγώνες Λυκείων στη Μαγνησία μετά την επίσημη προκήρυξη του Υπουργείου Παιδείας για το σχολικό έτος 2018-19. Oι Σχολικοί Αγώνες διοργανώνονται από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών και Αθλητικών Δραστηριοτήτων με Πρόεδρο τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σαβελίδη Σωκράτη.

Στους Σχολικούς Αγώνες μετέχουν μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.), Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) ή σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα αρμοδιότητας του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Τα ομαδικά αθλήματα που θα διεξαχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα και ως τα τέλη Απριλίου είναι:

Καλαθοσφαίριση Μαθητών και Μαθητριών

Πετοσφαίριση

Μαθητών και Μαθητριών

Χειροσφαίριση

Μαθητών και Μαθητριών

Ποδόσφαιρο

Μαθητών και Μαθητριών

Στη Α΄ Φάση διεξάγονται αγώνες μεταξύ των ομάδων των Λυκείων της Μαγνησίας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Μετέχουν σχεδόν όλα τα Λύκεια (23) με μία ομάδα για κάθε άθλημα. Οι αγώνες διεξάγονται με το σύστημα του απλού αποκλεισμού (νοκ-άουτ).

Στη Β΄ φάση θα διεξαχθούν αγώνες μεταξύ των πρωταθλητριών ομάδων των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε επίπεδο Περιφερειών.

Στη Γ΄Φάση που είναι η τελική δημιουργείται το final-four τις 3 νικήτριες ομάδες των προημιτελικών αγώνων και την εκπρόσωπο ομάδα της Κύπρου. Οι ομάδες αγωνίζονται αγωνίζονται μεταξύ τους για να αναδείξουν τον τελικό νικητή. Οι Αγώνες θα διεξαχθούν στο ΕΑΚ Βόλου , στο κλειστό γυμναστήριο της Ν Ιωνίας και στη Σχολή Ποδοσφαίρου "Αγία Παρασκευή".

Τα ατομικά αθλήματα στα οποία θα λάβουν μέρος μαθητές και μαθήτριες Λυκείων είναι:

α΄ Κλασικός Αθλητισμός (Πανθεσσαλικό Στάδιο Α΄Φάση)

β΄ Άλλα Ολυμπιακά Αθλήματα σύμφωνα με τις Προκηρύξεις του Υπουργείου Παιδείας και των αρμόδιων Ομοσπονδιών.

Η οργάνωση των Σχολικών Αγώνων και λοιπών Αθλητικών Δραστηριοτήτων ανταποκρίνεται στην παγκοσμίως αυξανόμενη ανάγκη για ενθάρρυνση και εκπαίδευση των παιδιών και των νέων στην υιοθέτηση δια βίου υγιεινών συνηθειών, στην καλλιέργεια ηθικών και δημοκρατικών αξιών, και στην επίτευξη της κοινωνικής συνοχής.

πηγή: ert.gr