ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζήτησαν συμβουλές διατροφής οι δημότες

Με επιτυχία έκλεισε η 1η θεματική εβδομάδα του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, αφιερωμένη στη διατροφική συμβουλευτική - Συνεχίζονται οι δράσεις
Ζήτησαν συμβουλές διατροφής οι δημότες

Οι δημότες μίλησαν με τους ειδικούς και πήραν οδηγίες σωστής διατροφής ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.

Η παραπάνω δράση υλοποιήθηκε από τους νέους επιστήμονες-ειδικούς του Δήμου μας:
1. Ραφαηλία Καλαμπακιώτη, Διατροφολόγο –Διαιτολόγο,
2. Ελένη Μπαζούκη, τελειόφοιτη τμήματος "Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας" ΔΙ.ΠΑ.Ε Θεσσαλονίκης, με τη συμβολή της Νεοκλείας Χονδρογιάννη, Διαιτολόγου στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν με προγραμματισμένα ραντεβού, στο Βελεστίνο (στο χώρο του Κέντρου κοινότητας και στο χώρο του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου), στο Ριζόμυλο, στα Κανάλια και στον Άγιο Γεώργιο.

"Το ενδιαφέρον των δημοτών και η συμμετοχή τους, μας δίνει ευχάριστα μηνύματα σε σχέση με την πρωτοβάθμια υγεία και τη πρόληψη. Όλοι έχουμε καθήκον να συμμετέχουμε και να φροντίζουμε να ενισχύουμε τις δυνατότητες προσέγγισης ανάλογων παροχών στο πληθυσμό, προάγοντας την πρόληψη και την υγεία των δημοτών", τόνισε η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, κ. Αντωνία Χασιώτη για να συμπληρώσει:

"Ευχαριστούμε θερμά τους ειδικούς για τον πολύτιμο χρόνο που αφιέρωσαν σε άτομα με κάποια διατροφο-εξαρτώμενη ασθένεια ή και σε όσους επιθυμούσαν κάποια αλλαγή στο σωματικό τους βάρος για να λάβουν μια διατροφική συμβουλή και οδηγία. Σίγουρα όλοι μπορούμε με τη σωστή συμβουλευτική να έχουμε μια υγιεινή, πλήρη, ισορροπημένη διατροφή, πουθα μας δίνει ενέργεια και ευεξία!".

Η 2η Θεματική Εβδομάδα από το ΚΕΠ Υγείας, 9-12 Ιουνίου.

Αξιόλογηση λόγου και ομιλίας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας - μαθησιακές δυσκολίες - υπερκινητικότητα και ελλειματική προσοχή (ΔΕΠΥ)

Το ΚΕΠ Υγείας στη 2η θεματική εβδομάδα (9-12/6)  δίνει τη δυνατότητα να συναντηθούν οι ενδιαφερόμενοι με τους ειδικούς, καλώντας στο τηλ. 2425023794, ώστε να κλείσουν ραντεβού με τη Λογοθεραπεύτρια, Κουσκουρίδα Αφροδίτη, συνεργάτη του ΚΕΠ Υγείας ή στο 2425350011 για Συμβουλευτική γονέων με παιδιά ΔΕΠΥ από ειδικούς της κινητής μονάδας Μαγνησίας ΔΙΟΔΟΣ, την Τρίτη 9 Ιουνίου  στο χώρο του Κέντρου Υγείας.

Όπως σημειώνεται, εάν υποψιάζεστε ότι το παιδί σας δυσκολεύεται σε κάποιον τομέα μην καθυστερείτε την επαφή σας με τον ειδικό. Ακόμα και αν το παιδί δεν το εκφράζει αλλά αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχουν κάποιες διαταραχές, όπως: Καθυστέρηση ομιλίας και λόγου, αναπτυξιακές γλωσσικές διαταραχές, μαθησιακές διαταραχές, αυτισμός, καθυστέρηση της ανάπτυξης ομιλίας και λόγου, διαταραχή της ροής της ομιλίας (τραυλισμός), διαταραχές κατάποσης (δυσφαγία), παθήσεις όπως νευρολογικές κ ά, ή έπειτα από μετεγχειρητική περίοδο.