ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επικύρωσε τις βαθμολογίες της Γ` Εθνικής η ΕΠΟ

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Μάριου Γεωργίου
Επικύρωσε τις βαθμολογίες της Γ` Εθνικής η ΕΠΟ

Η Εκτελεστική Επιτροπή:

  • Ενέκρινε το περιεχόμενο και την οριστική διατύπωση των προτεινομένων τροποιήσεων του Καταστατικού, που θα τεθούν προς έγκριση στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της 16ης Ιουνίου 2020.
    Ενέκρινε τον ορισμό της διεξαγωγής των επαναληπτικών ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος, περιόδου 2019-20, την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020. Ο αγώνας Άρη-ΑΕΚ θα αρχίσει στις 19.00 και ο αγώνας Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ στις 21.30.
  • Επικύρωσε τις τελικές βαθμολογίες των ομίλων της Γ΄ Εθνικής και της Α΄ κατηγορίας γυναικών. Ειδικά για τον 5ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής αποφασίστηκε η παραμονή στην κατηγορία του Ακράτητου Άνω Λιοσίων, καθώς ο προηγούμενος στην τελική κατάταξη Πανθηραϊκός αποσύρεται από το πρωτάθλημα λόγω συγχώνευσης με τη Θύελλα Καμαρίου.
  • Αποφάσισε τη σύσταση επιτροπής, η οποία -σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού- θα αναλάβει τη διευθέτηση των σημαντικών θεμάτων που προκύπτουν για τα ποδοσφαιρικά σωματεία ενόψει της υλοποίησης του "Μητρώου Αθλητικών Σωματείων".
  • Έκανε δεκτό το αίτημα της Super League 2 για παράταση της προθεσμίας ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τις 30 Ιουνίου 2020, ενόψει της επικείμενης διαδικασίας αδειοδότησης. Επίσης, σε περίπτωση μη αδειοδότησης αποφασίστηκε η ποινή της επιβολής προστίμου 10χ. ευρώ και του περιορισμού των μετεγγραφών ποδοσφαιριστών κάτω των 23 ετών για τους αλλοδαπούς και κάτω των 25 ετών για τους Έλληνες.
  • Όρισε την 2α Αυγούστου 2020 ως καταληκτική ημερομηνία για τη διεξαγωγή του μπαράζ μεταξύ της 13ης ομάδας της Super League 1 και της 2ης ομάδας της Super League 2, για τη συμμετοχή του νικητή στο πρωτάθλημα της Super League 1 της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, 2020-21.
  • Ενέκρινε την ομόφωνη απόφαση της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 & Β΄ Εθνικής Κατηγορίας για διακοπή του πρωταθλήματος της Football League και περαίωση αυτού.