ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βουτιά στη μαγεία του Παγασητικού για τους μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου

Πρώτη προγραμματισμένη κατάδυση για μικρούς και μεγάλους "δύτες" του ΕΠΑ.Λ. στην Καλλιφτέρη της Αφήσσου
Βουτιά στη μαγεία του Παγασητικού για τους μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου

Όπως αναφέρεται στην ενημέρωση από τη σχολική μονάδα, κόντρα στις νέες συνθήκες που βιώνουμε ως απόρροια της πανδημίας, οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου με την καθοδήγηση του Διευθυντή τους, Βάιου Λιαπόπουλου, το πρωί της Κυριακής, 31 Μαΐου, πραγματοποίησαν με ιδιαίτερη επιτυχία την προγραμματισμένη αυτόνομη κατάδυση στο βυθό του Παγασητικού κόλπου, στην Καλιφτέρη της Αφήσσου.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές, Ελευθερία Μπαλγουράνου, Δημήτρης Πρισεκάρου, Χρήστος Τσιαμπαλός, Μαρία Βαΐτση και Έφη Μεφσούτ με συντονιστή και συνοδό εκπαιδευτικό τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Βελεστίνου, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων, που σχεδίασε και υλοποιεί για δεύτερη χρονιά το σχολείο, και έχει τίτλο "Βουτιά στη μαγεία: γνωρίζω την αυτόνομη κατάδυση, μαθαίνω το βυθό, προστατεύω το περιβάλλον", εκπαιδεύτηκαν και πραγματοποίησαν αυτόνομη κατάδυση, παρατήρησαν το βυθό και τους τεχνητούς υφάλους που είχαν δημιουργηθεί σε παλαιότερο χρόνο, αλλά παράλληλα ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Οι μαθητές με τον Διευθυντή βρεθήκαν το πρωί της Κυριακής, στο καταδυτικό κέντρο Zumbosub Diving Center του κ. Χρήστου Ζούμπου. Στην αρχή ο εκπαιδευτής του καταδυτικού κέντρου Dr. Αλέξης Λόλας εισήγαγε τους μαθητές στη θεωρία της κατάδυσης εξηγώντας την σωστή χρήση του καταδυτικού εξοπλισμού αλλά και της κανόνων ασφαλείας που πρέπει να τηρούν οι εκπαιδευόμενοι κατά την διάρκεια της κατάδυσης. Κατόπιν οι μαθητές υπό την εποπτεία του κ. Λόλα καθώς και των εκπαιδευτών κ. Μάρκου Τορπίλα και κ. Μιχάλη Σαλαμπασίδη πραγματοποιήσαν ασκήσεις πεδίου με σκοπό να αποκτήσουν τις βασικές δεξιότητες και στη συνέχεια εφαρμόσανε τις γνώσεις αυτές στην κατάδυση γνωριμίας.

Στο τέλος έγινε η κατασκευή ενός τεχνητού υφάλου από πέτρες που υπήρχαν στο βυθό. Το εγχείρημα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και η ικανοποίηση των παιδιών ήταν έκδηλη από την μοναδική αυτή εμπειρία που απέκτησαν.

Σημειώνεται  πως όσοι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο 2ο τμήμα αυτόνομης κατάδυσης που θα λάβει μέρος το Σαββατοκύριακο (13-14/6/2020) πρέπει να επικοινωνήσουν με τον διευθυντή του σχολείου και κατόπιν να επισκεφτούν το σχολείο με τους γονείς τους, εφόσον είναι ανήλικοι, προκειμένου να υπογράψουν σχετική υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής. 

Κλείνοντας, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Χρήστο Ζούμπο για την προσφορά των εγκαταστάσεων του καταδυτικού κέντρου και την παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού στους μαθητές μας καθώς και τους εκπαιδευτές Dr. Αλέξη Λόλα, κ. Μάρκο Τορπίλα και κ. Μι-χάλη Σαλαμπασίδη, όλοι τους μέλη του Συλλόγου Αυτοδυτών Βόλου, για την εκπαίδευση που πρόσφεραν σε αυτούς.

Ο Διευθυντής

Βάιος Λιαπόπουλος ΠΕ82, MSc

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ