ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άδικο αυτό που έγινε - Δίκαιη η παραμονή του Διαγόρα

Σε ραδιοφωνικό σταθμό του Βόλου φιλοξενήθηκε ο παράγοντας με καταγωγή από το Στεφανοβίκειο που βοήθησε την περασμένη σεζόν τον ΓΣ Αλμυρού να παραμείνει στη Γ` Εθνική, Ζήσης Ντελόπουλος, σχολιάζοντας παράλληλα τα τεκταινόμενα στο χώρο των χαμηλότερων κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου
Άδικο αυτό που έγινε - Δίκαιη η παραμονή του Διαγόρα

Όπως διαβάζουμε στο goalpost.gr,  κ. Ντελόπουλος φιλοξενήθηκε χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό "Βόλος 98.6" και στην εκπομπή "Clasico" και μίλησε μεταξύ άλλων και για τον Γ.Σ. Αλμυρού, δίχως πάντως να ξεκαθαρίσει, αν θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά να βοηθά οικονομικά την ομάδα:

"Περιμένουμε. Δεν είναι τίποτα ακόμη σίγουρο. Ήταν και λίγο άδικο αυτό που έγινε. Γιατί εμείς ξοδέψαμε πολλά χρήματα, πήραμε την ομάδα όταν βρίσκονταν στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, τη σώσαμε, κάνοντας πορεία πρωταθλητισμού στο δεύτερο γύρο και κάποιες ομάδες χωρίς να βάλουν ούτε ένα ευρώ σώθηκαν από το πουθενά.

Ωστόσο, θεωρώ πως ήταν δίκαιη η παραμονή του Διαγόρα. Όχι γιατί το Στεφανοβίκειο είναι το χωριό μου, αλλά γιατί τα παιδιά, όντως, έκαναν μία πολύ μεγάλη και φιλότιμη προσπάθεια στο δεύτερο γύρο και άξιζαν την παραμονή. Κάποιες άλλες ομάδες, ενώ τα είχαν παρατήσει και δεν πλήρωναν καν τους ποδοσφαιριστές, παρέμειναν στη κατηγορία. Αισθάνομαι λίγο αδικημένος. Γιατί αν το ήξερα, δεν θα δαπανούσα τόσα πολλά χρήματα για να γίνει όλη αυτή η προσπάθεια. Δυστυχώς, κάποιες αποφάσεις άλλους δικαιώνουν και άλλους στεναχωρούν…

Επίσης περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και με τις αναδιαρθρώσεις. Για μένα κακώς υπάρχει η Φούτμπολ Λιγκ, είναι μία κατηγορία που δεν εξυπηρετεί σε τίποτα. Θα προτιμούσα να υπάρχει μία Σούπερ Λιγκ 2 με δύο ομίλους και οι πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής να ανεβαίνουν σ’ αυτή την κατηγορία, εφόσον έχουν τη δυνατότητα να γίνουν ΠΑΕ και να λειτουργήσουν επαγγελματικά.

Ήταν μεγάλο λάθος πέρυσι η δημιουργία της Σούπερ Λιγκ 2, με την παρουσία και της Φούτμπολ Λιγκ. Η περσινή αδικία που υπέστησαν αρκετές ομάδες πρέπει να διορθωθεί άμεσα.

Επίσης, είναι κρίμα να υπάρχουν τόσες πολλές ομάδες στη Γ’ Εθνική, γιατί έχει αδυνατίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Για παράδειγμα, στην ΕΠΣΘ του χρόνου δεν θα υπάρχει Γ’ τοπική κατηγορία. Υπάρχουν μόνο 32 ομάδες. Το πρωτάθλημα έχει αδυνατίσει και θα πρέπει να πω, ότι τα ταλέντα δεν βγαίνουν από τη Γ’ εθνική κατηγορία. Κι αυτό γιατί, εκ των πραγμάτων, προκειμένου να παραμείνει μια ομάδα στην κατηγορία, αναγκάζεσαι και παίρνει μισθοφόρους και γυρολόγους ποδοσφαιριστές. Πρέπει να στηριχθούν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα για να μπορούν να βγαίνουν ποδοσφαιριστές ταλέντα. Θα πρέπει και η πολιτεία να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση".