ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

"For Katerina": Συμβολικός αγώνας δρόμου για μία σπουδαία μαχήτρια

Το "For Katerina" αποτελεί έναν φόρο τιμής για την μαχήτρια Κατερίνα – τη δική μας Κατερίνα – που πολέμησε γενναία απέναντι σε έναν ύπουλο εχθρό, σε μια άνιση μάχη, που κράτησε πέντε μήνες
"For Katerina": Συμβολικός αγώνας δρόμου για μία σπουδαία μαχήτρια

Για την αξία της πρόληψης και τη μνήμη της συζύγου του Κατερίνας, που έφυγε από τη ζωή χτυπημένη από μία σπάνια μορφή καρκίνου, θα τρέξει ο Αλέξανδρος Γεωργίου 573 χιλιόμετρα από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης έως την Κερατέα.

Με αυτόν τον τρόπο, θέλει να τιμήσει την αγαπημένη του Κατερίνα, αλλά και όσους άλλους νικήθηκαν από την επάρατη νόσο ή παλεύουν αυτή τη στιγμή με τον καρκίνο. Η εθελοντική αυτή διοργάνωση γίνεται επίσης και για τους συγγενείς όλων εκείνων που νοσούν από καρκίνο και με πόνο και υπομονή στέκονται ακούραστα στο πλάι των δικών τους ανθρώπων.

Το "For Katerina" δεν είναι διοργάνωση αγωνιστικού χαρακτήρα (αγώνας δρόμου) αλλά τιμητικός-συμβολικός δρόμος τρεξίματος με κοινωνικό μήνυμα. Στο γεγονός θα τρέξει αποκλειστικά ο σύζυγος της Κατερίνας, Αλέξανδρος Γεωργίου, δρομέας υπεραποστάσεων.

Λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, υπάρχει παράκληση να μη συνοδεύσει κανείς τον Αλέξανδρο Γεωργίου, παρά μόνο να τον στηρίξει παρακολουθώντας τη διαδρομή του είτε με φυσική παρουσία (τηρώντας πάντα τις αποστάσεις ασφαλείας) είτε μέσω Διαδικτύου.

Η μάχη της Κατερίνας με τον καρκίνο

Η Κατερίνα Βελονίδου γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1979 στη Θεσσαλονίκη και ήταν απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλημάτων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, κάτοχος Μεταπτυχιακού στη Διαχείριση Αθλημάτων και Ελεύθερου Χρόνου (Loughborough University London).

Ήταν ένας ιδιαίτερα θετικός και ενεργός άνθρωπος, άοκνη αθλήτρια, ορειβάτρια, εθελόντρια, σύζυγος και μητέρα.

Στις 22 Νοεμβρίου 2018 η Κατερίνα διαγνώστηκε με Σάρκωμα Ewing στο 4ο στάδιο.

Μετά τον πρώτο κύκλο τριών χημειοθεραπειών, τα πρώτα αποτελέσματα δεν ήταν τα προσδοκώμενα γι’ αυτήν. Ο καρκίνος δεν συρρικνώθηκε, είχε εμφανιστεί στον εγκέφαλό της και είχε μεγαλώσει λίγο περισσότερο στους πνεύμονές της.

Η ίδια διατηρούσε θετική διάθεση και πίστευε ότι θα γίνει το θαύμα της. Οι γιατροί αύξησαν τις θεραπείες της, προσθέτοντας ακτινοβολία και ισχυρότερες δόσεις χημειοθεραπείας.

Αν και η επιθετική αυτή μέθοδος ήταν αποτελεσματική, το σώμα της εξασθενούσε. Σύντομα μετά από αυτό η Κατερίνα εμφάνισε λοίμωξη της ουροδόχου κύστης και λοίμωξη αναπνευστικού.

Με καταπονημένο το ανοσοποιητικό της σύστημα αλλά όχι αποδυναμωμένο το πνεύμα, η Κατερίνα έχασε τη μάχη της με τον καρκίνο στις 14 Απριλίου 2019, σχεδόν πέντε μήνες μετά τη διάγνωση.

Η διαδρομή

Τα 573 χιλιόμετρα της διαδρομής Νεάπολη Θεσσαλονίκης – Κερατέα ακολουθεί την πορεία της ζωής της Κατερίνας από τη πόλη που γεννήθηκε ως τη πόλη που ζούσε με τον σύζυγο και τον γιο της. Ο Αλέξανδρος Γεωργίου θα τρέξει τη διαδρομή αυτή σε οκτώ μέρες και θα περάσει από εννέα πόλεις.

Η διαδρομή είναι χωρισμένη σε οκτώ τομείς:
• Νεάπολη – Κορινός
• Κορινός – Τέμπη
• Τέμπη – Βελεστίνο
• Βελεστίνο – Ράχες
• Ράχες – Καμένα Βούρλα
• Καμένα Βούρλα – Ακραίφνιο
• Ακραίφνιο – Μαλακάσα
• Μαλακάσα – Κερατέα

Ξεκινάει το Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 στις 05:00 π.μ. και τελειώνει το Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020. Εξαιτίας της πανδημίας του Κορωνοϊού – Covid 19 και προς το σκοπό αποφυγής του κινδύνου διάδοσης της νόσου παρακαλείσθε να μην ακολουθήσετε τον Αλέξανδρο στη διαδρομή του, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, τηρώντας έτσι τα μέτρα πρόληψης και περιορισμού διάδοσης της νόσου που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση.
Μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια ενθαρρύνοντας με την παρουσία σας τον Αλέξανδρο κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Όσον αφορά την υλική υποστήριξη του Αλέξανδρου και της ομάδας που θα τον συνοδεύει, το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών έχει καλυφθεί.
 
Η μόνη εκκρεμότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή ακόμα, είναι τα καταλύματα για διανυκτέρευση. Όποιος ενδιαφέρεται να στηρίξει με αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια μπορεί να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα 6974433243, 6974810277 ή στέλνοντας email στο info@forkaterina.com. Με αφορμή το "For Katerina" και εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να στηρίξετε απευθείας οικογένειες που εξαιτίας της ασθένειας δυσκολεύονται στην καθημερινότητά τους. Επίσης, μπορείτε να συνεισφέρετε προσωπικά, είτε οικονομικά, είτε εθελοντικά, κατευθείαν σε αντικαρκινικές οργανώσεις, ιδρύματα, ανακουφιστικές μονάδες φροντίδας της επιλογής σας, χωρίς την δική μας διαμεσολάβηση ή υπόδειξη.
 
πηγή: tanea.gr
 

Πιο διαβασμένα