ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Πρόταση: Το κλασικό "And then there were none" της Άγκαθα Κρίστι στην ΕΡΤ

Μυστήριο, δράση και αγωνία είναι τα βασικά στοιχεία πλοκής της συναρπαστικής μίνι δραματικής σειράς μυστηρίου, δύο επεισοδίων, "And then there were none" (Και μετά δεν έμεινε κανένας), που βασίζεται στο ομότιτλο κλασικό μυθιστόρημα της Άγκαθα Κρίστι, και κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ2, το Σάββατο 30 Μαΐου, στις 21:00
Πρόταση: Το κλασικό "And then there were none" της Άγκαθα Κρίστι στην ΕΡΤ

Μυστήριο, δράση και αγωνία είναι τα βασικά στοιχεία πλοκής της συναρπαστικής μίνι δραματικής σειράς μυστηρίου, δύο επεισοδίων, "And then there were none" (Και μετά δεν έμεινε κανένας), που βασίζεται στο ομότιτλο κλασικό μυθιστόρημα της Άγκαθα Κρίστι, και κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ2, το Σάββατο 30 Μαΐου, στις 21:00.

Στην Αγγλία του 1939, δέκα -άγνωστοι μεταξύ τους- άνθρωποι παρασύρονται σ’ ένα απομονωμένο νησί. Τα ένοχα μυστικά τους αποκαλύπτονται και σύντομα συνειδητοποιούν ότι τίποτα δεν έγινε στην τύχη… Η ώρα να πληρώσουν τα εγκλήματα του παρελθόντος έχει πλέον φτάσει.

Πρωταγωνιστεί πλειάδα γνωστών ηθοποιών, όπως ο Σαμ Νιλ, ο Έινταν Τέρνερ, η Μιράντα Ρίτσαρντσον και ο Τσαρλς Ντανς.

Σάββατο 30 Μαΐου 2020, στις 21:00

Eπεισόδιο 1ο Αγγλία 1939. Ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος του πολέμου και δέκα εντελώς ξένοι μεταξύ τους άνθρωποι, ένας αδιόρθωτος πλεϊμπόι, ένας προβληματικός γιατρός, ένας ετοιμοθάνατος δικαστικός, ένας άξεστος αστυνομικός, ένας αδίστακτος μισθοφόρος, μια θεοφοβούμενη γεροντοκόρη, ένας επιτηδευμένος στρατιωτικός, μια αγχωμένη γραμματέας και δύο πικρόχολοι υπηρέτες πείθονται να αφήσουν για λίγο τις προβληματικές ζωές τους και να επισκεφθούν το Νησί του Στρατιώτη, ένα απομονωμένο βραχώδες νησί κοντά στην ακτή Ντέβον.

Βρίσκονται αποκομμένοι από την ηπειρωτική χώρα με τους οικοδεσπότες τους, τον κύριο και την κυρία Όουεν, να είναι μυστηριωδώς απόντες. Όλοι οι επισκέπτες κατηγορούνται για ένα μοναδικό και φρικτό έγκλημα από μια φωνή που ακούγεται από γραμμόφωνο αμέσως μετά το δείπνο. Καθώς οι επισκέπτες συνειδητοποιούν ότι κανένας τους δεν έχει δει έστω μία φορά τους Όουεν, γίνεται φρικτά προφανής η αιτία της συνάθροισής τους στο νησί: θα τους εκτελέσουν έναν-έναν.

Πού κρύβεται, όμως, ο δολοφόνος; Μπορεί ο δολοφόνος να είναι κάποιος από τους επισκέπτες;

Κυριακή 31 Μαΐου 2020, στις 21:00

Eπεισόδιο 2ο (τελευταίο) Οι μέρες διαδέχονται η μία την άλλη στο νησί και στο απομονωμένο κτήριο. Ο αόρατος εχθρός χτυπά ξανά και ξανά και ο αριθμός των φιλοξενουμένων μειώνεται συνεχώς. Όλα έχουν να κάνουν με ένα παιδικό τραγουδάκι για δέκα στρατιωτάκια που εξαφανίζονται το ένα μετά το άλλο. Κάθε απόπειρα των φιλοξενουμένων να αντιδράσουν ή να παραπλανήσουν τον δολοφόνο είναι καταδικασμένη να αποτύχει και η όποια εμπιστοσύνη μπορεί να υπήρχε μεταξύ τους, σιγά σιγά καταρρέει.

Ανταλλάσσουν κατηγορίες, τα πνεύματα οξύνονται, οι συμμαχίες διαλύονται. Και καθώς οι πιθανότητες επιβίωσής τους μειώνονται συνεχώς, η αμοιβαία καχυποψία δίνει τη θέση της σε μια αίσθηση μιας μοίρας κοινής. Δεν υπάρχει κάποιος σπουδαίος αστυνομικός για να διαλευκάνει την υπόθεση και να τους σώσει. Έχουν ο ένας τον άλλον, αλλά δεν υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ τους. Καθώς πέφτει το σκοτάδι για άλλη μία φορά, κάθε φιλοξενούμενος βρίσκεται αντιμέτωπος με τις αλήθειες από το παρελθόν του, ενώ η τιμωρία βρίσκεται προ των πυλών.

Μίνι δραματική σειρά μυστηρίου, 2 επεισοδίων, παραγωγής Αγγλίας 2015

Σκηνοθεσία: Κρεγκ Βιβέρος

Σενάριο: Σάρα Φελπς, βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Άγκαθα Κρίστι

Παίζουν: Σαμ Νιλ, Έινταν Τέρνερ, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Τσαρλς Ντανς, Τόμπι Στίβενς, Νόα Τέιλορ, Τσάρλι Ράσελ, Μέιβ Ντέρμοντι, Μπαρν Γκόρμαν, Χάρλεϊ Γκάλακερ, Ντάγκλας Μπουθ, Ρομπ Χιπς

Πιο διαβασμένα