ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσλήψεις εποχικών με ημερομίσθια

Την έγκριση πρόσληψης προσωπικού με πέντε ημερομίσθια , μηνών Ιουνίου και Ιουλίου 2020 , για την κάλυψη πρόσκαιρων και εποχιακών αναγκών αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στην δια περιφοράς συνεδρίαση της 18ης Μαΐου
Προσλήψεις εποχικών με ημερομίσθια

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την πρόσληψη εργατικού και τεχνικού προσωπικού, μέχρι και πέντε ημερομίσθια κατ` άτομο για τους μήνες Ιούνιο 2020 και Ιούλιο 2020 , σύμφωνα με τις διατάξεις του  άρθρου 210 του ν. 3584/07 και την περίπτ. κ΄ της παρ. 2 του άρθρου 12 του ν. 4071/2012, προκειμένου να απασχοληθούν σε ανάγκες για την υποστήριξη των υπηρεσιών του Δήμου , σύμφωνα και με την σχετική εισήγηση του Αν. Προϊστάμενου Περιβάλλοντος – Καθαριότητας & Πρασίνου του Δήμου μας

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που μπορούν να απασχοληθούν, θα είναι ο ανώτερος που προβλέπεται από την περίπτ. κ΄ της παρ. 2 του άρθρου 12 του ν. 4071/2012, δηλαδή Είκοσι (20) άτομα τον μήνα Ιούνιο 2020 και Είκοσι (20) άτομα τον μήνα Ιούλιο 2020.

Αρμόδιο όργανο για τον αριθμό των ατόμων, την επιλογή των ειδικοτήτων που απαιτούνται κάθε φορά ανάλογα με τις ανάγκες και την πρόσληψη, είναι ο Δήμαρχος.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, είχε υποβληθεί σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, από τον Αν. Προϊστάμενο Περιβάλλοντος – Καθαριότητας & Πρασίνου του Δήμου, για την αναγκαιότητα πρόσληψης εργατικού και τεχνικού προσωπικού, με πέντε ημερομίσθια για κάθε ένα από τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2020, στο οποίο αναφέρονταν τα εξής: "Για την κάλυψη των αναγκών και την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας - πρασίνου και με δεδομένο ότι: Στην υπηρεσία Πρασίνου, σήμερα απασχολούνται μόνο έξι άτομα και με δεδομένο ότι έχει γίνει άρση όλων τον περιοριστικών μέτρων λόγο της πανδημίας, θα απαιτηθεί άμεσα στο προσεχές διάστημα να καλυφθούν οι καθημερινές ανάγκες των επιμέρους Τοπικών Κοινοτήτων (σχολικές μονάδες – αθλητικοί χώροι) . Αιτούμεθα την πρόσληψη 20 ατόμων με πέντε ημερομίσθια ο καθένας για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο , δηλ. συνολικά (20 άτομα * 5ημερ. *2 μήνες = 200 ημερομίσθια).

Δείτε αναλυτικά την απόφαση ΕΔΩ.