ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διοργανώνει πεζοπορία ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

Άνω Κερασιά - Ιερά Μονή Φλαμουρίου - Την  11η πεζοπορία πραγματοποιούν  το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κένταυρος την Κυριακή 31 Μαΐου
Διοργανώνει πεζοπορία ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

Ξεκινώντας από την Άνω Κερασιά, μια διαδρομή μέσα στο δάσος,  σε  ένα καταπράσινο τοπίο, καταλήγοντας στην Ιερά Μονή Φλαμουρίου, διάρκειας περίπου 3,5 ώρες.

Ευκαιρία  λοιπόν για τους  δημότες μας και όσους  μας ακολουθήσουν εκτός Δήμου, να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μας, να απολαύσουν την φύση, να νιώσουν την ευεξία της άσκησης και ταυτόχρονα να έχουν την ευκαιρία για προσκύνημα στη Ιερά Μονή Φλαμουρίου. 

Η  Ιερά Μονή Φλαμουρίου βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο των ορεινών όγκων του Πηλίου σε μια μαγευτική και συγχρόνως απόμακρη τοποθεσία σε μικρή απόσταση από το χωριό Βένετο στο βόρειο Δυτικό Πήλιο, μέσα σε ένα καταπράσινο δάσος από οξιές, βελανιδιές, πεύκα και κρανιές.  Ιδρύθηκε το 1583 από τον όσιο Συμεών τον Ανυπόδητο και Μονοχίτων από το Βαθύρεμα της Αγιάς Λάρισας.

Η πρόσβαση γίνεται από χωματόδρομο κακής βατότητας ενώ τους χειμερινούς μήνες λόγω βροχοπτώσεων και χιονιού είναι σχεδόν αδύνατη.

Ο ευκολότερος δρόμος για την προσέγγισή του ξεκινά από την Κερασιά και τερματίζει σε διάσελο (Σταυρός).

Για όσους γνωρίζουν την περιοχή σημείο  έναρξης της πεζοπορίας ορίζουμε την Κάτω Γούρα στην Άνω Κερασιά  και ώρα 9.00 πμ.

Μπορούμε με τα αυτοκίνητά μας  να ξεκινήσουμε όλοι μαζί από την Κάτω Κερασιά στις 8.30 πμ, ώστε να φτάσουμε στις 9.00 πμ στο σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας. (στο κεντρικό δρόμο στη πέτρινη βρύση) 

Απαραίτητα : Σταθερά παπούτσια, καπέλο  και νερό. Τηρώντας πάντα του προβλεπόμενους κανόνες και αποστάσεις για τον covid-19

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες:

Τηλ. Επικοινωνίας: 2425023794, 69945831347.          

Λόγω της Παγκόσμιας ημέρας κατά του καπνίσματος  (31 ΜΑΪΟΥ) η συγκεκριμένη πεζοπορία αποκτά ξεχωριστή σημασία  ενισχύοντας  το αντικαπνιστικό μήνυμα.