ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αποφασίζει για Γ` Εθνική η ΕΠΟ τη Δευτέρα

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στο Διαγόρα Στεφανοβικείου ενόψει της τελικής απόφασης της ΕΕ της ΕΠΟ αναφορικά με τον προβιβασμό και τον υποβιβασμό από τη Γ` Εθνική κατηγορία
Αποφασίζει για Γ` Εθνική η ΕΠΟ τη Δευτέρα

Θυμίζουμε πως τη στιγμή της διακοπής των πρωταθλημάτων οι Μελανόλευκοι βρίσκονταν στην 9η θέση του ομίλου και στο "-4" απο τη ζώνη παραμονής, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Σύμφωνα με όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις εισηγήσεις για τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν, και στις τρεις περιπτώσεις ο Διαγόρας παραμένει στην κατηγορία.

Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις.

Αναλυτικά, από το soccerplus.gr

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να ληφθεί απόφαση για το μέλλον της Γ’ Εθνικής αλλά και της Football League, η οποία θα επηρεαστεί από την απόφαση.

H εισήγηση προς την Εκτελεστική Επιτροπή  προβλέπει τον αριθμό των ομάδων που θα προβιβαστούν, προτάσεις για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν και τι θα γίνει με τους κρητικούς ομίλους.

Εισηγήσεις για τη Γ’ Εθνική:

α) Λήξη του εν λόγω Πρωταθλήματος περιόδου 2019 – 2020, με την βαθμολογική κατάταξη των Ομάδων ανά Όμιλο, να ισχύει ως είχε κατά την διακοπή τους.

β) Προβιβάζονται όλοι οι Πρωταθλητές των οκτώ Ομίλων (8 Ομάδες), με βάση την βαθμολογική κατάταξη που είχαν κατά την διακοπή του Πρωταθλήματος, χωρίς να μπορούν να αντικατασταθούν, εάν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούν να προβιβασθούν στην ανώτερη Κατηγορία. (σ.σ. στην προκήρυξη προβλεπόταν ο προβιβασμός τεσσάρων ομάδων).

γ) Ως προς τον υποβιβασμό των Σωματείων από κάθε Όμιλο (εκτός τον Όμιλο της Κρήτης), υπάρχουν τρεις (03) προτάσεις:

Να παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική για την περίοδο 2020 – 2021, τα Σωματεία που καταλαμβάνουν έως και την 10η θέση, στην βαθμολογική κατάταξη που είχαν κατά την διακοπή του Πρωταθλήματος.

Να παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική για την περίοδο 2020 – 2021, όλα τα Σωματεία που συμμετείχαν κατά την περίοδο 2019 – 2020, εκτός από τα Σωματεία που έχουν παραιτηθεί, με την προοπτική της δημιουργίας δέκα (10) Ομίλων για την περίοδο 2020 – 2021.

Να υποβιβαστούν στις οικείες Ε.Π.Σ. όσα Σωματεία είχαν υποβιβαστεί και μαθηματικά κατά την διακοπή του Πρωταθλήματος.

δ) Για τον Όμιλο της Κρήτης (8ος όμιλος), να ισχύσουν τα κάτωθι:

Να παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική για την περίοδο 2020 – 2021, όλα τα Σωματεία που συμμετείχαν κατά την περίοδο 2019 – 2020, εκτός από τα Σωματεία που έχουν παραιτηθεί.

Να προβιβαστούν από την Α΄ Κατηγορία των τεσσάρων Ε.Π.Σ. στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία οι τέσσερις (04) Πρωταθλητές.

Να προβιβαστούν από την Α΄ Κατηγορία των τεσσάρων Ε.Π.Σ. στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία οι τέσσερις (04) Δευτεραθλητές, (αντί δύο που προβλεπόταν στην Προκήρυξη).