ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αμφιθεατρική συνέλευση και πλέον εκλογές

Στην Πλατεία Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε το δειλινό της Παρασκευής η τακτική γενική συνέλευση του Ρήγα Φεραίου
Αμφιθεατρική συνέλευση και πλέον εκλογές
  • Πραγματοποιήθηκε ο διοικητικός απολογισμός, ενώ εγκρίθηκε από τα μέλη ο οικονομικός απολογισμός, παραιτήθηκε το διοικητικό συμβούλιο μετά τη λήξη της θητείας του κι ορίστηκαν εκλογές για την άλλη Παρασκευή (29/5 - 20:00), στον ίδιο χώρο.
  • Αποχωρεί ύστερα από τρία χρόνια στον προεδρικό θώκο των Κυανόλευκων ο Γιάννης Μπαλαμώτης.
  • Υπαρκτό το σενάριο, με τα σημερινά πάντα δεδομένα κι εφόσον δεν υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον για συμμετοχή ομάδας ατόμων στη διοίκηση, να δημιουργηθεί ένα νέο "σχήμα" με τον περσινό κορμό διοικούντων και προσθήκες για να αναλάβει να "τρέξει" και πάλι την ομάδα.
  • Θυμίζουμε πως μετά την πρόωρη ελέω κορωνοϊού διακοπή των πρωταθλημάτων, ο Ρήγας δεν μπόρεσε να επιστρέψει στα "σαλόνια" της Γ` Εθνικής ύστερα από δύο χρόνια στο τοπικό. Ωστόσο έχει καταθέσει πρόταση αναδιάρθρωσης με στόχο την άνοδο των δευτεραθλητών των Ενώσεων που υπολείπονταν λιγότερο από τρεις βαθμούς από τους πρωτοπόρους, αίτημα που στηρίζει η ΕΠΣΘ στην ΕΠΟ καθώς και τοπικοί βουλευτές και φορείς.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο πρώην πλέον πρόεδρος του Ρήγα, Γιάννης Μπαλαμώτης, σημείωσε για την περασμένη χρονιά: "Αναλάβαμε την ομάδα στα τέλη Αυγούστου. Στήσαμε ένα σύνολο με στόχο να κατέβει να παίξει ποδόσφαιρο, καθώς όλοι οι ποδοσφαιριστές είχανε αποχωρήσει", για να συμπληρώσει: "Δεν μας πτόησε ότι είχανε φύγει πολλοί παίκτες και με τη βοήθεια του Κώστα Σταματίου τον οποίο ευχαριστούμε, φτιάξαμε μία πολύ καλή ομάδα. Στο τέλος φάνηκε η δυνατότητα που είχε να πάρει και το πρωτάθλημα (σ.σ. ο Ρήγας απείχε δύο βαθμούς από την πρωτοπόρο Ευξεινούπολη με έξι αγωνιστικές και τα πλέι οφ να απομένουν).

Ακόμα, ανέφερε: "Ως διοίκηση κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν, ό,τι περνούσε από το χέρι μας. Ανταπεξήλθαμε στις υποχρεώσεις μας στο έπακρο. Προσωπικά δεν θα συνεχίσω, παρίσταμαι τελευταία φορά ως πρόεδρος".

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Κωνσταντίνος Γιάτσιος έδωσε πληροφορίες σχετικά με την σημασία επικαιροποίησης του καταστατικού - Ο Ρήγας αριθμεί 131 ενεργά μέλη- και με τη βοήθεια της νομικού. Γιασεμής Γεωργαλιού, επεξηγήθηκαν τεχνικές και διαδικαστικές διαδικασίες. Σχετικά με τον οικονομικό απολογισμό, ο ταμίας Αντώνης Ντόβας ανέλυσε τον ισολογισμό της περασμένης χρονιάς με τα Συνέλευση να τον εγκρίνει.

Να σημειωθεί, πως έγινε ιδιαίτερη αναφορά σε μέλη της διοίκησης, χορηγούς και φορείς που συνέδραμαν οικονομικά αλλά και στον κόσμο που αποτελεί διαχρονικά "αιμοδότη" του σωματείου. Επίσης, πραγματοποίθηκε μνεία και στη δουλειά του Κωνσταντίνου Τσούρικα στην Ακαδημία της ομάδας.

Παράλληλα, έγινε κάλεσμα σε κόσμο που πιθανώς να θέλει να αναλάβει χρέη διοίκησης, πως ο σύλλογος αριθμεί 25 δελτία κι ένα αρκετά νεανικό ρόστερ.

Το διοικητικό συμβούλιο παραιτήθηκε με τη λήξη της θητείας του, η τριμελής εφορευτική επιτροπή ορίστηκε αλλά όπως συνήθως, δεν προέκυψαν "με τη μία" υποψηφιότητες κι έτσι ορίστηκε νέα γενική συνέλευση την άλλη Παρασκευή (29/5) και ώρα 20:00, στον ίδιο χώρο με αποκλειστικό θέμα τις εκλογές. Πληροφορίες για κατάθεση υποψηφιοτήτων αναμένονται με ανακοίνωση του Ρήγα. Οπως αναφέραμε, αυτή τουλάχιστον τη στιγμή, είναι υπαρκτό το σενάριο, αν δεν προκύψει κάτι νέο, να συγκροτηθεί διοίκηση με "σχήμα" από τον περσινό κορμό.

Σίγουρα, ακόμα δεν έχει προκύψει ακόμα νέο διοικητικό συμβούλιο και η ομάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται αν δεν αλλάξει κάτι στην Α` ΕΠΣΘ (μην ξεχνάμε πως τα πάντα είναι ρευστά ακόμα και για τις ανώτερες κατηγορίες).

Εντούτοις, επισημάνθηκε πως σε περίπτωση που υπάρχουν νέα μέχρι την επόμενη εβδομάδα και είναι τυχόν θετικά με τον ιστορικό σύλλογο να δύναται να αγωνιστεί στη Γ` Εθνική, τότε χρειάζεται άπαντες να δηλώσουν "παρών".

Ειδικά, αν συνυπολογίσουμε τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει παγκοσμίως στον αθλητικό και όχι μόνο τομέα.