ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο αυτοδίδακτος κομμωτής του Μόζα

Στους ελαιώνες έξω από τη δομή του Μόζα στο Βόλο ο 25χρονος Othman προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στους πρόσφυγες
Ο αυτοδίδακτος κομμωτής του Μόζα

Ο 25χρονος Othman από τη Συρία είναι αυτοδίδακτος κομμωτής και παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στην κοινότητα των προσφύγων, στην Δομή Φιλοξενίας Μόζα του Βόλου, όπου φιλοξενείται και ο ίδιος.

Φορώντας μάσκα, γάντια και τηρώντας όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, μετατρέπει καθημερινά σε υπαίθριο κομμωτήριο τις αγροτικές εκτάσεις δίπλα στη δομή.

Χρησιμοποιεί με επιδεξιότητα το ψαλίδι και τη χτένα του και δίνει αέρα ανανέωσης στους αιτούντες άσυλο της δομής, προτείνοντας ιδέες για νέα μοντέρνα look.

"Η προσωπική περιποίηση για μένα δεν είναι μόνο μια όμορφη εξωτερική εμφάνιση, αλλά και η άσκηση, η διατροφή, ένα όμορφο χαμόγελο και φυσικά η καθαριότητα", δηλώνει.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, που συστήνει τον Othman μέσω των κοινωνικών δικτύων, ο 25χρονος θέλει να μείνει στην Ελλάδα, να αποκτήσει κατάρτιση στην κομμωτική και να εργαστεί. Έχει μάθει ότι χρειάζεται σκληρή προσπάθεια για κάθε επόμενο βήμα και η διάθεσή του για επικοινωνία παραμένει ο οδηγός του. «Μου αρέσουν οι ξένες γλώσσες, μέσα απ’ αυτές γνωρίζω διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς. Μιλάω κιρμαντζί, αραβικά, τούρκικα, αγγλικά, ενώ παράλληλα προσπαθώ καθημερινά, μέσω της συναναστροφής μου με Έλληνες, να μάθω περισσότερο και την ελληνική γλώσσα», δηλώνει.

πηγή: ethnos.gr