ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Σε αυξημένη επιτήρηση ξανά η Νέα Σμύρνη Λάρισας

Σε κατάσταση ενισχυμένης επιτήρησης τίθεται από σήμερα και για 14 ημέρες τμήμα της συνοικίας Ρομά Νέας Σμύρνης Λάρισας, μετά την ανεύρεση 35 θετικών δειγμάτων για κορωνοϊό – σε σύνολο 637 που ελήφθησαν προχθές στη συνοικία
Σε αυξημένη επιτήρηση ξανά η Νέα Σμύρνη Λάρισας

Την απόφαση έλαβε στη μία περίπου μετά τα μεσάνυχτα η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, σε συνεννόηση με το τοπικό Συντονιστικό που συνεδρίασε στο γραφείο του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού.

Βάσει των νέων δυσμενών δεδομένων και για τον περιορισμό της διασποράς στη συνοικία αλλά και την ευρύτερη περιοχή, αποφασίστηκε ακόμη η άμεση μεταφορά και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων στο Κέντρο Αποκατάστασης "Αρωγή" και η συνέχεια των εκτεταμένων ιχνηλατήσεων των στενών επαφών των κρουσμάτων.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

Παράλληλα, σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα αποφασίστηκαν συγκεκριμένα μέτρα, όπως:
α) Να τεθεί σε κατάσταση ενισχυμένης επιτήρησης και για λόγους Δημόσιας Υγείας η κάτωθι περιοχή της συνοικίας Νέας Σμύρνης του Δήμου Λάρισας, και συγκεκριμένα η περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στις οδούς Δοσιθέου (Δεξιά) –Ζάνου (ΔΕ)-Πεζόδρομος (Αριστερά)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Μεσοράχης (ΑΡ)-Βοϊβηίδος(ΔΕ)-Κάδμου (ΑΡ)-Δάφνης (ΔΕ)-Πεζόδρομος (Αρ)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Πεζόδρομος (ΑΡ)(Εκάτης & Εκάβης)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Δρόμος όπισθεν Δημοτικού-Νηπιαγωγείου – Δημοσθένους (σύνορα με σχολείο)(ΑΡ)-Αντιγόνης (ΔΕ) ως τέρμα -Λεωφ. Καραμανλή μέχρι Δανάης-Δανάης τέρμα Δοσιθέου.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ

  • Στο πλαίσιο της ανωτέρω απόφασης και για την υλοποίησή της δρομολογούνται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου τα κάτωθι μέτρα:
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από ώρα 22.00 έως 06.00, η οποία θα ισχύει από σήμερα 15-5-2020 και για 14 ημέρες. Επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση συνάθροισης άνω των δέκα (10) ατόμων και αυστηρή επιτήρηση του μέτρου.
    Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.
  • Οι πλανόδιοι μικροπωλητές, οι εργαζόμενοι σε λαϊκές θα μπορούν να βγαίνουν από την περιοχή της Νέας Σμύρνης για εργασία εφόσον έχουν δύο (2) διαδοχικά αρνητικά τεστ, τα οποία θα επαναλαμβάνονται κάθε πέντε (5) ημέρες.
  • Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας θα διανεμηθούν μάσκες υφασμάτινες (1.500 τεμ) σε όλους και αντισηπτικά σε κάθε οικογένεια.

ΝΕΕΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ

Για σήμερα οι Κινητές Ομάδες Υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.) από τον Ε.Ο.Δ.Υ θα πραγματοποιήσουν δειγματοληψίες στους μικροπωλητές και στους υπόλοιπους που απουσίαζαν από την οικία τους τις προηγούμενες ημέρες καθώς και ιχνηλατήσεις θετικών κρουσμάτων.

Αρμόδια αρχή για τη διασφάλιση της εφαρμογής της απόφασης, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων είναι η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της "Ε", τα αρμόδια στελέχη της ΕΛΑΣ, ήδη από τα ξημερώματα, καθόρισαν τις επιχειρησιακές λεπτομέρειες της επιτήρησης, σύμφωνα με τις οδηγίες του Αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλίας Αστ. Μαντζιώκα.

Τα παραπάνω μέτρα ελήφθησαν στο πλαίσιο εφαρμογής του Σχεδίου "Ημέρα 0 - Ημέρα 7 - Ημέρα 14" στη συνοικία Ρομά της Νέας Σμύρνης Λάρισας για Covid-19, σε έκτακτη σύσκεψη στο Θάλαμο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας υπό τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και σε ανοικτή επικοινωνία με το τοπικό Συντονιστικό, στο οποίο μετείχαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο καθηγητής Επιδημιολογίας και εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Χρ. Καλομπάτσιος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασ. Πινακάς, και ο Αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας της ΕΛΑΣ Αστ. Μαντζιώκας.

πηγή: εφημερίδα Ελευθερία - eleftheria.gr

Πιο διαβασμένα