ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διακριθέντες και σε διαδικτυακό τουρνουά τα αδέρφια Τσαρσιταλίδη

Τα αδέρφια Κωνσταντίνος και Χρήστος Τσαρσιταλίδης από το Βελεστίνο προκρίθηκαν μέσα από διαδικτυακό τουρνουά και κλήθηκαν να συμμετέχουν με την Εθνική σε 2 φιλικούς αγώνες με Ρουμανία και Γεωργία
Διακριθέντες και σε διαδικτυακό τουρνουά τα αδέρφια Τσαρσιταλίδη

Σημαντικές επιτυχίες για νεαρούς σκακιστές του Βόλου σημειώνονται κατά τη διάρκεια της κρίσης που επέφερε ο κορονοϊός και στο σκάκι καθώς καταφέρνουν να διακριθούν στα διαδικτυακά πλέον τουρνουά που διοργανώνονται αυτήν την περίοδο.

Πρωταγωνιστές σε αυτές τις επιτυχίες είναι για ακόμη μία φορά τα αδέρφια Τσαρσιταλίδη από το Βελεστίνο, ο 16χρονος Κωνσταντίνος και ο 12χρονος Χρήστος της Ε.Σ. Θεσ/νίκης, που προκρίθηκαν μέσα από διαδικτυακό τουρνουά της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και κλήθηκαν να συμμετέχουν με την Εθνική Διαδικτυακή Ομάδα Ελλάδος σε 2 φιλικούς αγώνες με τις Εθνικές Ρουμανίας και Γεωργίας.

Στην Εθνική Διαδικτυακή Ομάδα Ελλάδος στον αγώνα με την Ρουμανία κλήθηκε επίσης να συμμετέχει, μετά από πρόκρισή του μέσα από το ίδιο διαδικτυακό τουρνουά, ο 10χρονος Βολιώτης Γκαβαρδίνας Αντώνιος που ανήκει στην Ευβοϊκή Ε.Σ.

Να σημειωθεί ότι πρόκριση για την Εθνική Διαδικτυακή Ομάδα Ελλάδος μέσα από το συγκεκριμένο διαδικτυακό τουρνουά βάσει κατάταξης και βαθμολογίας θα έπρεπε να πάρει και η 14χρονη Ραφτοπούλου Κωνσταντίνα της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου αλλά για ανεξήγητο λόγο δεν κλήθηκε να συμμετάσχει στα δύο φιλικά με Ρουμανία και Γεωργία.

O 16χρονος Ραφτόπουλος Εμμανουήλ της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου προκρίθηκε μέσα από διαδικτυακό τουρνουά και θα είναι ένας από τους 40 νεαρούς σκακιστές παγκοσμίως, που θα αντιμετωπίσει σε online αγώνα επίδειξης Σιμουλτανέ το φετινό Παγκόσμιο Πρωταθλητή Σκακιού κάτω των 20 ετών Ουκρανό GM Evgeny Shtembuliak (2620 ELO), την Πέμπτη 14/5/2020 ώρα 6 μ.μ.

Τέλος ο 9χρονος Μπουγάς Γεώργιος της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου πήρε την πρώτη θέση μεταξύ 63 σκακιστών και σκακιστριών από όλη την Ελλάδα, με 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες, στο 2ο Ατομικό Online Νεανικό Τουρνουά Κανονικού Χρόνου που διοργάνωσε ο Σ.Σ. Λάρισας σε συνεργασία με την διαδικτυακή ομάδα Eskaki.gr

Ενημέρωση για το σκάκι στην Ελλάδα και τον κόσμο, καθώς και όλες τις προκηρύξεις των σκακιστικών αγώνων μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα https://chesswords.blogspot.gr