ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΦΕΡΩΝ ΝΕΑ

"Η έκφραση γνώμης αφορά την περιβαλλοντική αδειοδότηση και όχι την κατασκευή του έργου"

Η ανακοίνωση του Δήμου Βόλου για το χθεσινό συμβούλιο και την κατά πλειοψηφία έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο "Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων» (ΟΕΔΑ) στον Βόλο"
"Η έκφραση γνώμης αφορά την περιβαλλοντική αδειοδότηση και όχι την κατασκευή του έργου"

Σε μια κορύφωση της υποκρισίας και του λαϊκισμού, που άλλωστε χαρακτηρίζει τη συνολική τους συμπεριφορά, οι θλιβερές μειοψηφίες που εκπροσωπούνται από τους Αποστολάκη και Παπαδούλη επιστρέφουν σε απογοητευτικές, και καταστροφικές για τους ίδιους, πρακτικές του παρελθόντος επιλέγοντας την φυγή για να μην αντιμετωπίσουν, ενώπιον της κοινής γνώμης, το μείζον πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Θα πρέπει εξ αρχής να καταστεί σαφές ότι το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να εκφέρει γνώμη επί ενός θέματος για το οποίο υπήρξε διαβούλευση δύο μηνών, έχοντας ως καταληκτική ημερομηνία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας την 11η Μαΐου. Δηλαδή σήμερα. Αντιλαμβάνεται συνεπώς εύκολα κανείς που αποσκοπούν αιτήματα για απόσυρση του θέματος και άλλα τέτοια κουτοπόνηρα. Άλλωστε η έκφραση γνώμης αφορά την περιβαλλοντική αδειοδότηση και όχι την κατασκευή του έργου της ολοκληρωμένης εγκατάστασης και διαχείρισης αποβλήτων, για το οποίο υπάρχουν από καιρού ήδη οι αποφάσεις.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, από την αρχή της πρώτης θητείας της και μέχρι και σήμερα, με αίσθημα υπευθυνότητας και σοβαρότητας, χωρίς ιδεοληψίες, αγκυλώσεις και ιδιοτέλειες, ουδέποτε κρύφτηκε από τα προβλήματα και πάντα είναι παρούσα για να τα αντιμετωπίσει προκρίνοντας και προωθώντας λύσεις, που με τον πιο διαυγή, ξεκάθαρο και δημοκρατικό τρόπο προηγουμένως έθεσε υπόψη του λαού, την έγκριση του οποίου έχει με τρόπο αδιαμφισβήτητο, μέσω των εκλογών.

Η απουσία των δύο αυτών μειοψηφιών από τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με δήθεν καταγγελίες και γελοίες αιτιάσεις δεν πείθουν κανένα. Τα περί τηλεδιάσκεψης δεν αποτελούν παρά προφάσεις εν αμαρτίαις και θέλουν να καλύψουν την πρόθεσή τους να μην τοποθετηθούν υπεύθυνα και δημοκρατικά βάσει της ψήφου τους, αλλά να μείνουν στα έπεα πτερόεντα που κατά καιρούς εμφανίζουν στις ανακοινώσεις τους (ιδιαίτερα οι σύντροφοι του περίφημου Φάμελου, υπ. Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ)

Αλλη μια, από τις τόσες μέχρι τώρα, ευκαιρία τους δόθηκε σήμερα να ενημερώσουν για τις θέσεις και τις απόψεις τους τον λαό του Βόλου. Πονηρά και μικροπολιτικά σκεπτόμενοι, φοβούμενοι δήθεν την πανδημία, ενώ έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας, κρύφτηκαν πίσω από την απαίτηση για τηλεδιάσκεψη, δείχνοντας για πολλοστή φορά πόσο λίγοι είναι για να εκπροσωπούν την κοινωνία του Βόλου. Αν κάποιος θα μπορούσε να κρυφτεί πίσω από μια τηλεδιάσκεψη, αποφεύγοντας τον άμεσο, ζωντανό και δημοκρατικό διάλογο θα ήταν η παρούσα Δημοτική Αρχή.

Αλλά εμείς είμαστε για τα δύσκολα, για τις επιλογές και τις αποφάσεις. Δεν κρυβόμαστε και σηκώνουμε πάντα το γάντι, ακόμα και αν είναι υπό την απειλή του... κορωνοϊού, αρκεί να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της πόλης και να προασπίσουμε το όφελος των πολιτών.

Σε ό,τι αφορά τις διάφορες επιτροπές, των Λημνιών και των υπολοίπων, που πλέον όλοι έχουμε καταλάβει τι επιδιώκουν, ας συνειδητοποιήσουν ότι ο Δήμος, η πόλη, έχει πρόσφατα εκλεγμένη με τρόπο απόλυτα δημοκρατικό όσο και καταλυτικό διοίκηση. Εμάς. Και ασφαλώς δεν θα συνδιοικήσουμε με τον κάθε πολιτικό τυχοδιώκτη , που θέλει να χρησιμοποιήσει τέτοια ζητήματα για να προωθήσει τις φιλοδοξίες του. Τελεία και παύλα.

πηγή: ert