ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΦΕΡΩΝ ΝΕΑ

"Οι Δήμαρχοι της Μαγνησίας, τοπικοί βουλευτές και Περιφέρεια Θεσσαλίας να πάρουν θέση"

"Οι Δήμαρχοι της Μαγνησίας, τοπικοί βουλευτές και Περιφέρεια Θεσσαλίας να πάρουν θέση"

Η απόφαση του Δήμου Βόλου για το εργοστάσιο παραγωγής SRF φέρνει αρκετές αντιδράσεις, με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Μαζί για τον Βόλο", Ιάσονα Αποστολάκη, να μιλά στο Ράδιο Ένα 102,5 και να τονίζει ότι οι επιπτώσεις σε βάρος των πολιτών θα είναι πολλές και σε βάθος ετών.

Τονίζοντας ότι η δημοτική Αρχή έχει εκφράσει τη θέληση να πάμε σε μονάδα SRF εδώ και 3-4 χρόνια καθώς και την ευθύνη του κόσμου που δεν ενημερώθηκε περαιτέρω, αλλά και ότι πρόκειται για μία απόφαση-κόλαφο, ο κ. Αποστολάκης σημείωσε ότι από τη μία χθες έγινε μία συνεδρίαση παρουσία των ΜΑΤ και εν μέσω πανδημίας, και από την άλλη ότι η απόφαση που ελήφθη ουσιαστικά καθιστά τον Δήμο πλασιέ σκουπιδιών για τη βιομηχανία.

"Παράλληλα έχουμε δίπλα μας μία τσιμεντοβιομηχανία που καίει αυτό το υλικό και μπορεί να το καίει μέχρι 200 χιλιάδες, ενώ η μονάδα που θέλει να φτιάξει ο Δήμος είναι μέχρι 50-60 χιλιάδες νομίζω. Έχουμε θέμα με την καύση των υλικών αυτών και πώς η τοπική κοινωνία το αντιμετωπίζει, και ο Δήμος Βόλου βάζει πλάτη κιόλας" ανέφερε ο κ. Αποστολάκης, ενώ συμπλήρωσε ότι η απόφαση θέτει τέλος στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

"Έχουμε μία απόφαση να πάμε σε ένα ξεπερασμένο και περιβαλλοντικά εγκληματικό μοντέλο, που θα έχει επιπτώσεις στην πόλη μετά από 10-15 χρόνια" σχολίασε σχετικά, τονίζοντας ότι οι υπόλοιποι Δήμαρχοι του Νομού Μαγνησίας θα πρέπει να πάρουν θέση και να μην κρύβονται πίσω από την πλειοψηφία που έχει ο Δήμος Βόλου στον ΣΥΔΙΣΑ. Το ίδιο τόνισε ότι θα πρέπει να κάνουν και οι τοπικοί βουλευτές αλλά και ειδικά η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

"Η Περιφέρεια βιάστηκε να κλείσει τη διαβούλευση και έχει τεράστιες ευθύνες γι’ αυτό" υπογράμμισε ο επικεφαλής της παράταξης `Μαζί για τον Βόλο` ελπίζοντας ότι μπορεί να υπάρξει ανάκληση από την πλευρά της Περιφέρειας, ενώ ανέφερε ότι δεν έχει γνώση και επίσημη πληροφόρηση για το αν κατατέθηκε τελικά και ποιο είναι το περιεχόμενο της αγωγής της δημοτικής Αρχής σε βάρος της ΑΓΕΤ.

Τέλος, ο κ. Αποστολάκης, με αφορμή το σχέδιο του Δήμου Αθηναίων για την ενοποίηση πεζοδρόμων και την απόδοση περισσότερου δημόσιου χώρου, σχολίασε ότι είναι μία καλή συγκυρία να σκεφτούμε και στον Βόλο τι πόλη θέλουμε. "Θα έπρεπε να έχει παραπάνω ελεύθερους χώρους και η έλλειψή τους φάνηκε ιδιαίτερα στην περίοδο του κορωνοϊού. Δεν έχουμε άλλους χώρους πρασίνου μέσα στον αστικό ιστό και πρέπει να σχεδιάσουμε για τα επόμενα χρόνια με έμφαση σε πεζούς, άλλους τρόπους μετακίνησης και μείωσης των ρύπων" σημείωσε, ενώ έκανε γνωστό ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί ειδική διαδικτυακή εκδήλωση για το συγκεκριμένο θέμα.

πηγή: magnesianews.gr