ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Έξι νέα κρούσματα στην Ελλάδα, κανένας θάνατος

Έξι νέα κρούσματα στην Ελλάδα, κανένας θάνατος

Έξι νέα κρούσματα του Covid-19 στην Ελλάδα ανακοίνωσε για το τελευταίο 24ωρο ο λοιμωξιολόγος και διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ενώ τόνισε πως δε σημειώθηκε κανένας νέος θάνατος και ο αριθμός των νεκρών παραμένει στους 151.

Από τα συνολικά 2.716 περιστατικά, τα 603 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.364 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Όπως είπε ο κ. Χατζηγεωργίου από τους ασθενείς, 30 - εκ των οποίων 10 γυναίκες - είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη και το 96,7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι, 70 ετών και άνω. 87 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Από τα θύματα, 40 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 75 έτη και το 93,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Όσον αφορά στα δείγματα που έχουν ληφθεί και ελεγχθεί, για την ανίχνευση του ιού, ο κ. Χατζηγεωργίου είπε ότι είναι 98.787.

Πιο διαβασμένα