ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αίτημα στο Υπουργείο για αποκατάσταση της εσωτερικής οδοποιίας

Επιστολή στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, για χρηματοδότηση έργου αποκατάστασης εσωτερικής οδοποιίας της πόλης του Βελεστίνου ύψους 1.400.000 ευρώ, απέστειλε ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασικας
Αίτημα στο Υπουργείο για αποκατάσταση της εσωτερικής οδοποιίας

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Νασίκα

Aξιότιμε κ. Υπουργέ,

Αντιλαμβανόμενοι το σημαντικό έργο που επιτελείτε και βλέποντας την ευαισθησία σας στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση, θα θέλαμε να εκθέσουμε τα κάτωθι:

Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου και συγκεκριμένα στην πόλη του Βελεστίνου, το εσωτερικό δίκτυο έχει υποστεί σημαντικές φθορές μετά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει λόγω κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης, καθώς και της κατασκευής του δικτύου παροχής φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα η ασφαλτόστρωση των οδών να χρήζει άμεσης αποκατάστασης σε πολλά σημεία του οδοστρώματος λόγω εκτεταμένης φθοράς.

Η συνολική επιφάνεια των οδών που χρήζουν αποκατάστασης είναι 59.500 τ.μ. με μέσο πλάτος ασφαλτοστρωμένης οδού τα 7,00 μ.

Ο προϋπολογισμός δαπάνης σύμφωνα με την μελέτη για το έργο με τίτλο "Αποκατάσταση εσωτερικής οδοποιίας οικισμού Βελεστίνου" ανέρχεται στο ποσό του 1.389.500,00 ευρώ.

Ο Δήμος αδυνατεί οικονομικά να καλύψει με ιδίους πόρους το συγκεκριμένο ποσό του εν λόγω έργου που αφορά το Βελεστίνο, έδρα του Δήμου Ρήγα Φεραίου, μια περιοχή με πλούσια ιστορία και έντονα πολιτιστικά στοιχεία και συνάμα γενέτειρα της μεγάλης προσωπικότητας του ελληνισμού και της ελευθερίας, Ρήγα Βελεστινλή.

Ενόψει του "Ελλάδα 2021", θα πραγματοποιηθούν στο Βελεστίνο εκδηλώσεις, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, όπου θα προσκληθούν και ευελπιστούμε να παρευρεθούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κυβερνητικά στελέχη, αξιωματούχοι, καθώς και πλήθος κόσμου.

Παρακαλούμε, όπως μας βοηθήσετε με τη χρηματοδότηση του εν λόγω έργου, ώστε να καταφέρει ο Δήμος να αποκαταστήσει τις κατεστραμμένες οδούς και να βελτιώσει την εικόνα του Βελεστίνου.

Ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση και είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με το ανωτέρω θέμα.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.