ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπακάλης: Άνοστη απόφαση

Τις ενστάσεις του για την ανάδειξη των Κυπελλούχων ΕΠΣ με τη διαδικασία της κλήρωσης διατύπωσε ο προπονητής του Θησέα Αγριάς, εκ των φιναλίστ του θεσμού, Λάκης Μπακάλης
Μπακάλης: Άνοστη απόφαση
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΥΣΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ

Θυμίζουμε πως η Ε.Ε. της ΕΠΟ σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης για τη διακοπή της δράσης σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και Γ` Εθνική λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του covid-19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασής του, αποφάσισε σε όσες Ενώσεις δεν έχει ήδη αναδειχθεί βάσει αγωνιστικού αποτελέσματος κυπελλούχος, τότε η ανάδειξή του να γίνει με τη διαδικασία της κλήρωσης.

Οι δηλώσεις του στο magnesiasports.gr:

"Ήταν για μένα μία `κρύα` και `άνοστη` απόφαση. Θα μπορούσαν να πάρουν μία πιο ώριμη απόφαση. Ακόμη και στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, όταν γίνονται κληρώσεις, προβλέπεται ότι μία ομάδα στην 3η φάση για παράδειγμα, θα παίξει με τον νικητή ενός συγκεκριμένου ζευγαριού. Σε εμάς δεν μπορεί να κάνει η ΕΠΟ κάτι αντίστοιχο και να περιμένει μία ομάδα τον τάδε Κυπελλούχο ΕΠΣ, να βγει δηλαδή βάσει της κλήρωσης ένας πιθανός αντίπαλος; Δε νομίζω ότι είναι δύσκολη διαδικασία. Δεν είναι πρωτάθλημα, που θέλει κάποιες αγωνιστικές να τελειώσει, είναι ένας τελικός αγώνας στις περισσότερες Ενώσεις.

Στην περίπτωση τη δική μας, αν γίνει κλήρωση, οι πιθανότητες θα είναι 50-50. Όμως αγωνιστικά μία ομάδα Γ’ Εθνικής, όπως ο Θησέας, θα είχε τις ίδιες πιθανότητες με την Αγχίαλο, αν γινόταν ο τελικός; Μήπως, πρέπει να το σκεφτούν κι αυτό και να γίνει μία διαφορετική αξιολόγηση; Ο Θησέας αναμφίβολα ήταν το μεγάλο φαβορί.

Εμείς μετά από μία εντυπωσιακή πορεία στο πρωτάθλημα, βγαίνοντας δεύτεροι στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, κάτι που δεν έχει καταφέρει ξανά η ομάδα, θέλουμε να παίξουμε στο Κύπελλο Ερασιτεχνών. Νομίζω ότι τέλος Αυγούστου θα μπορούσε να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ. Σ’ όλες τις Ενώσεις απομένουν ή ο τελικός ή τα ημιτελικά και ο τελικός".