ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιστροφή στις προπονήσεις για Super League - Ποια αθλήματα επιτρέπονται

Τα ειδικά μέτρα για τον αθλητισμό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Aθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την ενημέρωση για τα κρούσματα της πανδημίας στη χώρα μας.
Επιστροφή στις προπονήσεις για Super League - Ποια αθλήματα επιτρέπονται
Η μπάλα της Super League / EUROKINISSI SPORTS

Μετά την καθιερωμένη ενημέρωση από τους κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά ο υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε το πλάνο για την επαναλειτουργία του αθλητισμού στη χώρα μας.

Όπως είπε ο υφυπουργός, έχουμε σταδιακή επιστροφή στις αθλητικές δραστηριότητες σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Οι ανακοινώσεις θα ισχύουν από την Τρίτη 5 Μαίου μέχρι τα μέσα του μήνα όταν το υπουργείο θα επανέλθει.

Θα επιτραπούν όλες οι ατομικές προπονήσεις στους αθλητές και στις αθλήτριες που έχουν ήδη προκριθεί ή διεκδικούν πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Θα επιτραπούν ακόμη για αθλητές ηλικιών Εφήβων - Νεανίδων και μεγαλύτερες μόνο προπονήσεις σε ανοιχτούς χώρους και μόνο για ατομικά αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας όπως:

Τένις, ποδηλασία δρόμου, γκολ, ιππασία, σκοποβολή, τοξοβολία, κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, ορειβασία-αναρρίχηση, τρίαθλο, υποβρύχια δραστηριότητα, μηχανοκίνητος αθλητισμός, αεραθλητισμός, χειμερινά αθλήματα.

Από την 5η Μαίου, επιτρέπεται η προπόνηση ομάδων SuperLeague σε μικρές ομάδες μέχρι οκτώ ατόμων.

"Αναμένουμε τις οριστικές αποφάσεις των διοργανωτών στα άλλα ομαδικά αθλήματα (μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, χάντμπολ) προκειμένου να εξεταστεί και γι’ αυτά η δυνατότητα ατομικών προπονήσεων σε μεταγενέστερο χρόνο" είπε ο υφυπουργός.

Αποδυτήρια, ντους παραμένουν κλειστά ενώ οι προπονήσεις θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Δεν θα επιτραπεί η λειτουργία ανοιχτών γυμναστηρίων που έχουν εγκαταστήσει δήμοι.

Για τα μαχητικά αθλήματα επιτρέπεται προπόνηση μόνο φυσικής κατάστασης (σε ανοικτούς χώρους), χωρίς επαφή και τηρώντας τις αποστάσεις:

Πάλη,

ΤάεΚβοΝτο,

Πυγμαχία,

Τζούντο,

Καράτε,

Ζίου Ζίτσου,

Παγκράτιο,

Κικ Μπόξινγκ κ.ά.,

επιτρέπεται προπόνηση ΜΟΝΟ φυσικής κατάστασης (σε ανοικτούς χώρους).

Προπονήσεις αθλημάτων υγρού στίβου σε κολυμβητικές δεξαμενές, θαλάσσιο σκι και αθλήματα παραλίας, όπως για παράδειγμα μπιτς βόλεϊ θα επιτραπούν σε επόμενο χρόνο. Όπως σε μεταγενέστερο χρόνο θα ληφθεί μέριμνα και για τους αθλητές ΑμεΑ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις βασικές αρχές υγειονομικών πρωτοκόλλων, ο κ. Αυγενάκης τόνισε: "Κατάλογος για όσους εισέρχονται στην αθλητική εγκατάσταση" ο οποίος προβλέπει:

-Μία είσοδος

-δεν κάνουμε χειραψίες

-εναγκαλισμούς

-χρησιμοποιούμε τα δικά μας αθλητικά είδη

-ενημερώνουμε σε περίπτωση που έχουμε συμπτώματα

-προτιμούμε τη μετακίνηση με δικό μας μέσο

-αποφεύγουμε τις τουαλέτες

-αν τα ρούχα προπόνησης απολυμαίνονται από την ομάδα τα αφήνουμε σε μια σακούλα.

Για τους μαθητές

"Επιπλέον, ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τους υποψηφίους μαθητές των Πανελλαδικών που έχουν δηλώσει Σ.Ε.Φ.Α.Α., Στρατιωτικές σχολές και Σχολές Σωμάτων Ασφαλείας, ώστε στο αμέσως επόμενο στάδιο άρσης των περιορισμών και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, να μπορούν να προπονηθούν επαρκώς για τα αγωνίσματα στα οποία θα εξεταστούν.

Ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τους μαθητές-αθλητές. Για την κατά το δυνατόν ολοκλήρωση τουλάχιστον των πρωταθλημάτων Εφήβων και Νεανίδων όλων των Ομοσπονδιών, που τα αποτελέσματά τους συνυπολογίζονται στη μοριοδότηση όσων συμμετέχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις. Επίσης, δεν πρόκειται να επιτραπεί η λειτουργία των υπαίθριων γυμναστηρίων που έχουν εγκαταστήσει αρκετοί δήμοι σε πάρκα και πλατείες", κατέληξε ο αρμόδιος υφυπουργός.

πηγή: news247.gr