ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οριστικό λουκέτο σε Γ` Εθνική και Τοπικά

Επικυρώνονται οι βαθμολογίες και προβιβάζονται στην Γ` Εθνική οι πρωτοπόροι των Α` Τοπικών κατηγοριών όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ, με την Δήμητρα Ευξεινούπολης να είναι πρώτη στην Α` ΕΠΣΘ
Οριστικό λουκέτο σε Γ` Εθνική και Τοπικά

Σύμφωνα με την απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ θα προβιβαστούν οι πρωτοπόροι των Α` Τοπικών κατηγοριών με την Δήμητρα Ευξεινούπολης θυμίζουμε να είναι πρώτη (48 β.) στην Α` ΕΠΣΘ τη στιγμή της διακοπής και τον Ρήγα Φεραίο (46 β. ) να έρχεται δεύτερος.

Όσον αφορά τις τελικές αποφάσεις για την Γ΄ Εθνική θα ληφθούν κατόπιν νεότερης εισήγησης της Επιτροπής Διοργανώσεων.

Σίγουρα, οι εξελίξεις θα δείξουν συνολικά την επόμενη μέρα και του ποδοσφαίρου καθώς η ανθρωπότητα βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με τη συμμετοχή του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου της UEFA κ. Μάριου Γεωργίου.

Η Ε.Ε. της Ε.Π.Ο έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ε.Π.Ο. θα διεξαχθεί στις 30 Ιουνίου 2020 και ώρα 10πμ, στο ξενοδοχείο Divani Caravel της Αθήνας.

Εξουσιοδοτήθηκε η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Ο. για να προχωρήσει άμεσα στον ορισμό ημερομηνίας και τόπου διεξαγωγής της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ε.Π.Ο., με θέμα την τροποίηση άρθρων του καταστατικού, η οποία αναβλήθηκε δύο φορές λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοιού.

Παρατείνεται έως την 31η Μαίου 2020 η προθεσμία τακτοποίησης ενδεχομένων οφειλών για τις ΠΑΕ της Super League 1.

Σε περίπτωση μη αδειοδότησης ΠΑΕ ως ποινή εφεξής ισχύουν η αφαίρεση 3 βαθμών και ο περιορισμός μεταγραφών.

Επίσης παρατείνεται έως την 31η Μαίου 2020 η προθεσμία τακτοποίησης ενδεχομένων οφειλών για την Super League 2 και την Football League. Οι ποινές σε περίπτωση μη αδειοδότησης στις κατηγορίες αυτές θα αποφασιστούν στην προσεχή συνεδρίαση της Ε.Ε.

Αναστέλλεται η ισχύς των άρθρων 47,48,51,52 του κανονισμού αδειοδότησης ενόψει της τρέχουσας διαδικασίας εγχώριας αδειοδότησης.

Αναστέλλεται επίσης το άρθρο 45 του κανονισμού αδειοδότησης για τις ΠΑΕ της Football League που προβιβάζονται στην Super League 2.

Ανανεώνεται έως τις 31.12.2020 η συνεργασία με το τεχνικό τιμ της Εθνικής Ομάδας Κ21, Γιάννη Γκούμα, Μιχάλη Ιορδανίδη και Νεκτάριο Πανταζή.

Αναστέλλεται οριστικά, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του covid-19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασης του, η διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου ευθύνης διοργάνωσης των Ε.Π.Σ., καθώς και της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας της Ε.Π.Ο., περιόδου 2019-20. Για όλες τις εθνικές και τοπικές ερασιτεχνικές κατηγορίες επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων. Οι πρωτοπόροι των Α΄ τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-21. Για τη διαδικασία ανόδου, σε περίπτωση ισοβαθμιών ομάδων ισχύουν οι διατάξεις του ΚΑΠ και για την περίπτωση ύπαρξης περισσοτέρων του ενός ομίλων Α’ κατηγορίας τα κριτήρια πολλαπλών ομίλων της UEFA. Μετά την επικύρωση των βαθμολογιών, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων έχουν δικαίωμα τροποποιήσεων των προκηρύξεών τους, βάσει των διατάξεων της πρόσφατης τροπολογίας του Υφυπουργού Αθλητισμού. Οι τελικές αποφάσεις για την Γ΄ Εθνική θα ληφθούν κατόπιν νεότερης εισήγησης της Επιτροπής Διοργανώσεων.