ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Στους 130 οι θάνατοι και 27 νέα κρούσματα

Την αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού κατά 27 ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό σε 2.490
Στους 130 οι θάνατοι και 27 νέα κρούσματα

Επίσης, το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί ακόμη 5 θάνατοι με το σύνολο να διαμορφώνεται σε 130.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 48 ασθενείς, ενώ εξιτήριο από τις ΜΕΘ πήραν 60 συμπολίτες μας.

Για τις κλινικές

Όσον αφορά την ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, "Ταξιάρχαι", όπου χθες παρουσιάστηκαν δεκάδες κρούσματα με κορωνοϊό σε ασθενείς και προσωπικό, με αποτέλεσμα μέχρι το βράδυ να καταλήξουν τρεις άνθρωποι, ο Σωτήρης Τσιόδρας, που την επισκέφθηκε το πρωί με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, δήλωσε ότι πρόκειται για σοβαρή επιδημία σε μονάδα υγείας. Όπως τόνισε όλοι οι ασθενείς που βρθέηκαν θετικοί στον κορωνοϊό έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής.

Επίσης, τα 17 μέλη του προσωπικού της κλινικής που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, βρίσκονται σε κατ` οίκον περιορισμό και παρακολουθείται η υγεία τους.

Όλοι οι επισκέπτες της κλινικής έχουν ενημερωθεί και ακόμη και όσοι ασθενείς ή εργαζόμενοι έχουν βρεθεί αρνητικοί στον κορονοϊό θα υποβάλλονται σε τεστ κάθε 2 ή 3 ημέρες. Πρόσθεσε δε ότι σε ευάλωτες ομάδες δίνονται ήδη φάρμακα ως προφυλακτική αγωγή για τον κορονοϊό. Τέλος, συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών ασθενών και μη.

Εξελίξεις αναμένονται επίσης και σχετικά με την έρευνα που διατάχθηκε στη νευροψυχιατρική κλινική "Κασταλία", στο Ελληνικό, όπου επίσης εντοπίστηκαν κρούσματα του Covid-19.

πηγή: efsyn.gr

Πιο διαβασμένα