ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

55 νέα κρούσματα και τέσσερις θανάτους ανακοίνωσε ο Σ. Τσιόδρας

Κατά 55 αυξήθηκαν το τελευταίο 24ωρο τα κρούσματα του Covid-19 στη χώρα μας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό
55 νέα κρούσματα και τέσσερις θανάτους ανακοίνωσε ο Σ. Τσιόδρας

Παράλληλα, αυξήθηκαν οι νεκροί, καθώς πλέον φτάνουν τους 125, μετά την ανακοίνωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα, άλλων τεσσάρων θανάτων. Από τα θύματα, 33 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη και το 90,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα φτάνουν συνολικά 2.463. Από αυτά, 574 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.131 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι φτάνουν τους 52. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. Οι 15 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 57 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Συνολικά στην Ελλάδα έχουν ελεγχθεί 59.241 κλινικά δείγματα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, "η κατάσταση παραμένει καλή, αλλά γρήγορα μπορεί να ξεφύγει", όπως φαίνεται και από τις δύο τελευταίες τοπικές περιπτώσεις νέων κρουσμάτων.

"Τυχόν χαλάρωση, θα είναι βήμα πίσω. Πρέπει να περιορίσουμε ακόμα περισσότερο τη διασπορά του ιού", τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

πηγή: efsyn.gr

Πιο διαβασμένα