ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά το πρόγραμμα κουνουποκτονίας στη Μαγνησία

Από την Πέμπτη 23 Απριλίου στους Δήμους: Βόλου, Ρήγα Φεραίου, Αλμυρού, Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς – Μουρεσίου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου
Ξεκινά το πρόγραμμα κουνουποκτονίας στη Μαγνησία

Η Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων στο πλαίσιο του διαρκούς ενδιαφέροντος για τους πολίτες και την προστασία της Δημόσιας Υγείας, από τις ασθένειες που μεταδίδουν τα κουνούπια αλλά και τον περιορισμό της όχλησης, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ξεκινάει έγκαιρα το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στο περιαστικό περιβάλλον των Δήμων Βόλου, Ρ. Φεραίου, Αλμυρού, Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς – Μουρεσίου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου.

Η μέθοδος καταπολέμησης είναι η προνυμφοκτονία, η καταπολέμηση δηλαδή των κουνουπιών όσο ζουν ως προνύμφες στο νερό.

Η εφαρμογή λοιπόν του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών με τη μέθοδο της προνυμφοκτονίας ξεκινά από την Πέμπτη 23-4-2020 και θα πραγματοποιηθεί στις περιοχές,

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ
ΒΟΛΟΣ
ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Β.Κ. ΒΟΛΟΥ
ΝΕΕΣ ΠΑΓΑΣΕΣ
Ν.ΙΩΝΙΑ
ΑΝΑΚΑΣΙΑ
ΑΝΩ ΒΟΛΟΣ
ΓΟΡΙΤΣΑ

Την Παρασκευή 24-4-2020 θα πραγματοποιηθεί στις περιοχές,

ΔΗΜΟΣ Ρ.ΦΕΡΑΙΟΥ
ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ
ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ
ΚΑΝΑΛΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ
ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
ΔΗΜΗΤΙΑΔΑ
Ν.ΑΓΧΙΑΛΟΣ

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε: "Το πρόγραμμα της κουνοποκτονίας ξεκινά και φέτος έγκαιρα, με όλες τις σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί τάχιστα και μάλιστα σε μια εποχή όπου η Δ/νση Υγείας της Περιφερειακής μας Ενότητας είχε να αντιμετωπίσει και έναν όγκο με τρέχοντα ζητήματα τα οποία είχαν να κάνουν με την πανδημία του COVID-19.

Το πρόγραμμα θα συνεχισθεί μέχρι και το καλοκαίρι, με τους πολίτες να ενημερώνονται για τις περιοχές ψεκασμού με σχετικά δελτία τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων".