ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναστολή λειτουργίας της Χαλυβουργίας

Σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας μπαίνει από αύριο Μεγάλη Τρίτη η Χαλυβουργία Ελλάδος
Αναστολή λειτουργίας της Χαλυβουργίας

Τα δύο εργοστάσια που λειτουργούν στον Βόλο, το ελασματουργείο και το χαλυβουργείο στη Β΄ ΒΙΠΕ στο Βελεστίνο από σήμερα αναστέλλουν  την παραγωγική τους διαδικασία, καθώς η εταιρεία αποφάσισε να κάνει χρήση των έκτακτων μέτρων που ισχύουν για τις πληγείσες επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης εξαιτίας του κορονοϊού.

Οι περίπου 300 εργαζόμενοι μπαίνουν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας- όπως προβλέπει η διαδικασία- μέχρι τη λήξη της παραπάνω απόφασης, ενώ στις δύο μονάδες θα παραμείνουν μόνο περίπου 20 άτομα προσωπικό ασφαλείας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε στο προσωπικό ότι τη Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθεί το 15θήμερο του Απριλίου, το Δώρο του Πάσχα, καθώς επίσης και η διατακτική των 200 ευρώ για τις γιορτές. Παράλληλα οι εργαζόμενοι θα κάνουν χρήση του δικαιώματος υποβολής αιτήσεων για να λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ, όπως προβλέπει η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Θα πρέπει να σημειωθεί, πως όπως και άλλες πολλές βιομηχανίες έτσι και η Χαλυβουργία εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού αντιμετωπίζει μεγάλη μείωση παραγγελιών, ενώ επίσης προβλήματα υπάρχουν και στην τροφοδοσία με πρώτες ύλες, εξαιτίας των μέτρων περιορισμού που λαμβάνονται τόσο στην Ελλάδα, όσο και παγκοσμίως.

Με την αναστολή λειτουργίας, στην παρούσα φάση εκτιμάται ότι θα ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις, τόσο στο κόστος, όσο και στη ρευστότητα. Σημειώνεται πάντως ότι στη λήψη ανάλογων μέτρων έχουν ήδη προβεί και άλλες πολλές χαλυβουργίες στην Ευρώπη και διεθνώς, εξαιτίας της κρίσης που προκαλεί η πανδημία του κορονοιού.

πηγή: taxydromos.gr