ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προλαβαίναμε την παραμονή - Αναγκάστηκα να φύγω - Συγχαρητήρια για τη φετινή πορεία

Συζήτηση εφ` όλης της ύλης είχε ο ποδοσφαιριστής Χρήστος Σπαθής στο Instagram Live της Κυριακής (12/4)
Προλαβαίναμε την παραμονή - Αναγκάστηκα να φύγω - Συγχαρητήρια για τη φετινή πορεία

Ο επί σειρά ετών αρχηγός των Κυανόλευκων και νυν ποδοσφαιριστής του Διαγόρα ήταν καλεσμένος του Φοίβου Παπαγεωργίου απαντώντας παράλληλα σε ερωτήσεις αναγνωστών.

Όσον αφορά τη φετινή μάχη της παραμονής στον 3ο όμιλο της Γ` Εθνικής, σχολίασε πως η ομάδα του μπορούσε να παλέψει ώστε να καλύψει το "-4" από την Αταλάντη στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον κακό πρώτο γύρο για τον οποίο έφταιξε, όπως ανέφερε, ο κακός προγραμματισμός του καλοκαιριού ενώ περιέγραψε και το καλό δέυτερο μισό του πρωταθλήματος, στο οποίο βοήθησαν οι επιστροφές παικτών από τραυματισμούς αλλά και οι προσθήκες. Τέλος, επισήμανε ότι η διοίκηση του Διαγόρα βρίσκεται από την αρχή κοντά στους ποδοσφαιριστές και πως πλέον, όπως και σε όλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, περιμένουν αν και πότε θα ξεκινήσει ξανά η σεζόν, έχοντας και μία ελπίδα για αναδιάρθρωση.

Όσον αφορά τον Ρήγα, σχολίασε πως έπειτα από 14 χρόνια ως ενήλικος αλλά και κατά την παρουσία του ως παιδί στα τμήματα υποδομής του συλλόγου, αποτελεί το σπίτι του και κανείς δεν ξέρει στο μέλλον αν επιστρέψει.

Παράλληλα, επισήμανε πως το καλοκαίρι αναγκάστηκε να αποχωρήσει καθώς υπήρχε χάσμα απόψεων με τους ανθρώπους της ομάδας και ότι με τα δεδομένα που είχαν προκύψει, δεν θα έκανε καλό η παρουσία του.

Δεν παρέλειψε ωστόσο να δώσει συγχαρητήρια για την φετινή πορεία και το γεγονός ότι οι Κυανόλευκοι βρίσκονταν μόλις στο "-2" από την κορυφή πριν τη διακοπή των πρωταθλήματων με μία τόσο νεανική ομάδα. Ακόμα, αναφέρθηκε σε διάφορους αγώνες από το παρελθόν όπως και στο κρίσιμο χαμένο πέναλντι της περσινής σεζόν στην ήττα από την Ευξεινούπολη λέγοντας πως "όταν αναλαμβάνω μία εκτέλεση πέναλντι είμαι σίγουρος ότι θα ευστοχήσω, αλλά θεωρώ ότι η άνοδος χάθηκε πιο πριν".

"Πονάω για τις Ακαδημίες, βέβαια γνωρίζω και ότι ο νυν προπονητής Κωνσταντίνος Τσούρικας προσπαθεία πολύ", τόνισε χαρακτηριστικά για τη μη ενασχόλησή του με τα "φυτώρια" του Ρήγα ύστερα από πολυετή παρουσία ως προπονητής.

Ακόμα, ο καθηγητής χημείας και φυσικής με παράλληλη στήριξη, σχολίασε πως θα ήθελε να ξαναπαίξει το φετινό 0-1 από τον Δία Δίου στο Στεφανοβίκειο αλλά και τον χαμένο (3-2) τελικό κυπέλλου με τη Νίκη Βόλου και το κομβικό ματς που δεν κερδήθηκε η παραμονή (0-0), με τη Θήβα στο Βελεστίνο.

Όσον αφορά τους προπονητές που συνεργάστηκε, ανέφερε τον Λάκη Μπακάλη και τον Νίκο Χατζηκυριακίδη, αναφέροντας πως ο νυν τεχνικός του Διαγόρα, Στέλιος Αρσένος, έχει τα φόντα να συνεχίσει σε υψηλότερο επίπεδο. Σχετικά με τον ίδιο και την προπονητική, απάντησε πως θέλει να ασχοληθεί αποκλειστικά με αυτό το κομμάτι στο μέλλον καί όχι σε διπλό ρόλο όπως έκανε τη σεζόν 2018-2018 καθώς είναι δύσκολο να τα συνδυάσεις.

Τέλος, ως πρόεδρος του νομικού προσώπου κάλεσε τον κόσμο να κάνει υπομονή και να καλεί το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" αν έχει ανάγκη ο ίδιος ή κάποιος συνάνθρωπός του.