ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ανοι(χ)τοί λογαριασμοί

Ρήγας Φεραίος - Διαγόρας 0-0 στο ντέρμπι του Βελεστίνου για την 17η αγωνιστική στην Α` ΕΠΣΘ
Ανοι(χ)τοί λογαριασμοί

Σε ένα δημοτικό ντέρμπι με πολύ κόσμο, δυναμισμό και φάσεις εκατέρωθεν, ο Ρήγας Φεραίος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να αφήσει πίσω του στη μάχη της κορυφής το Διαγόρα Στεφανοβικείου, ωστόσο εξακολουθεί να κρατάει την τύχη στα χέρια του, εννέα στροφές πριν το φινάλε.

Πολύς κόσμος σήμερα στο Βελεστίνο

Οι Κυανόλευκοι είχανε από μία μεγάλη φάση στο πρώτο δεκάλεπτο κάθε μέρους, ενώ στο Α`ημίχρονο αλλά και στην τελευταία φάση χρειάστηκαν τον ιπτάμενο Παπαγιάννη.

Ύστερα από εννέα σερί νίκες ο Ρήγας ήρθε ισόπαλος πηγαίνοντας έτσι στους 38 βαθμούς αλλά μετρώντας αγώνα λιγότερο από τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές του τίτλου. Πλέον, έχει μπροστά του δύο εκτός έδρας δύσκολες και πολύ κρίσιμες εκτός έδρας αναμετρήσεις με Σούρπη (40 β.), απέναντι στον πρωτοπόρο πλέον Αίαντα κι Ευξεινούπολη (38 β.) τις οποίες οφείλει να κατακτήσει. Θυμίζουμε πως το παιχνίδι που υπολείπεται είναι αυτό με τη Σκιάθο στο Βελεστίνο. Από την άλλη, ο Διαγόρας έχοντας βγάλει μία δύσκολη τριάδα παιχνιδιών, βρίσκεται στους 40 βαθμούς μαζί με τον Αίαντα Σούρπης (νίκησε 5-2 εκτός την Ευξεινούπολη), όντας αήττητος από την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος, περιμένοντας και κάποιο στραβοπάτημα των αντιπάλων του.

Έντονο το γυναικείο στοιχείο στην κερκίδα

Εκατοντάδες φίλοι του ποδοσφαίρου από Βελεστίνο και Στεφανοβίκειο παρακολούθησαν την αναμέτρηση με τους φιλάθλους του Στεφανοβικείου να παρακάνουν αισθητή την παρουσία τους στα 90 λεπτά με καπνογόνα και κροτίδες.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή ανήκε στο Ρήγα με το Γάρο να βρίσκεται απέναντι από τον Βουραζέρη ύστερα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Νασιακόπουλου μόλις στο 6ο λεπτό, όμως δεν πλάσαρε τόσο δυνατά και ο πεσμένος γκολκίπερ του Διαγόρα έδιωξε με το πόδι.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων δεν άργησε να έρθει και στο 9` ο Αλέκος Κουβελάς ανάγκασε τον Παπαγιάννη ίσως στην απόκρουση της χρονιάς, όταν επιχείρησε την κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Γουτούλη από δεξιά, όμως δεν περίμενε σαφώς ότι ο τερματοφύλακας του Ρήγα θα μπορέσει να εκτιναχθεί έτσι στην αριστερή του γωνία και να διώξει τη μπάλα σε κόρνερ.

Ύστερα ένα όχι και τόσο δυνατό σουτ του Αλεξίου (13`) που μάζεψε ο Βουραζέρης από τους Αλεξίου, ο Πάσχος δέχθηκε τη σέντρα του Σέττου από αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι όμως δεν έπιασε το γυριστό όπως ήθελε με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να μπλοκάρει εύκολα. Η επόμενη φάση που "μύρισε" γκολ έλαβε χώρα στο 36` με τον πολύ δραστήριο Γουτούλη να προσπαθεί να περάσει κάθετα τη μπάλα σε συμπαίκτη του από δεξιά στην περιοχή, η μπάλα τελικά πήγε ύστερα από κόντρα στο Βαλωτή ο οποίος σούταρε από διαγώνια θέση αλλά ο Παπαγιάννης "τεντώθηκε" εκ νέου απομακρύνοντας. Έξι λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Καραπλιάγκου πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια, ενώ στην επόμενη φάση, μία σέντρα του Κουρούμαλου από τα αριστερά πήρε περίεργη τροχιά, με τη μπάλα να χτυπά στο πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού και να δίνεται κόρνερ, έχοντας βρει προφανώς τη μπάλα και ο Παπαγιάννης!

Ο Σπαθής προστατεύει τη μπάλα υπό την πίεση του Κυριάκου

Διανύοντας 9ο λεπτό στο δεύτερο μέρος, ο Νασιακόπουλος έβγαλε μπαλιά ακριβείας από τα αριστερά, βρίσκοντας τον Σέττο στην περιοχή. Αυτός "χόρεψε" με σομπρέρο τον αντίπαλό του και σούταρε με το αριστερό όμως είδε τη μπάλα να σταματά σχεδόν στη δεξιά συμβολή των δοκών, με τον Πάσχο στην επαναφορά να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Η ομάδα του Μίλτου Ζιάκα είχε την υπεροχή στην επανάληψη, δίχως όμως να καταφέρει να γίνει βρει χώρους, να γίνει δημιουργική και να απειλήσει πολύ. Από την άλλη, το σύνολο του Μιχάλη Ζιώγα κοίταξε να διαφυλλάξει πρώτα το βαθμό περιμένοντας κάποια αντεπίθεση. Η κεφαλιά του Βαλωτή στο 65` έφυγε εκτός αγωνιστικού χώρου για να έρθουμε στο 80ο λεπτό με τον Αραμπατζή να σουτάρει εκτός περιοχής και τη μπάλα να κοντράρει περνώντας έξω από το αριστερό δοκάρι του Βουραζέρη. Περιμένοντας το τελευταίο σφύριγμα, στο τέταρτο λεπτό του έξτρα χρόνου, ο Κουρούμαλος γέμισε με φάουλ από αριστερά, μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής, η μπάλα "έτρεξε" προς το τέρμα με τον πορτιέρε των Κυανόλευκων εντούτοις να πετάγεται και να διώχνει... σε άουτ όπως υπέδειξαν οι διαιτητές.

Ο Γούτσιος απομακρύνει ένα καπνογόνο από το χορτάρι στις καθυστερήσεις

Να σημειωθεί πως λίγο πριν το τέλος ο Τσιαντής αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη - κόκκινη κάρτα κι έτσι θα απουσιάσει από την αναμέτρηση στη Σούρπη ενώ εκτός αποστολή για δεύτερο σερί αγώνα παρέμεινε ο Βανγκέλι. Σε καλό κλίμα μεταξύ των δύο διοικήσεων η αναμέτρηση.

Συνθέσεις:

Ρήγας Φεραίος: Παπαγιάννης, Γούτσιος, Καρλιάμπας, Γκάγκας, Σπαθής, Αλεξίου, Τσιαντής, Γάρος (63` Αραμπατζής), Νασιακόπουλος, Πάσχος (87` Σταμάτης), Σέττος.

Διαγόρας Στεφανοβικείου: Β. Βουραζέρης, Καραμπούζης, Κουρούμαλος, Πρασσάς, Λάιος, Σπ. Καραπλιάγκος, Κουβελάς (90+5` Ιωάννου), Γουτούλης, Αλαμάνης (66` Καραμανλής), Κυριάκος (89` Ν. Βουραζέρης), Βαλωτής (76` Μπλατσέρης).

Διατητική τριάδα: Ευαγγελιάς, Αντωνίου, Γεωργαντζής.