ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Στους 59 οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό

Σε 1613 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού (Covid-19) στην Ελλάδα, μετά τα 99 νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά που ανακοινώθηκαν σήμερα (Παρασκευή)
Στους 59 οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό
EUROKINISSI

Την ίδια στιγμή, 92 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), εκ των οποίων οι 23 είναι γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 66 έτη. Παράλληλα, 11 ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

Άλλοι έξι ασθενείς κατέληξαν κατά το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 59, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε πως αποφασίστηκε ο περιορισμός κίνησης πολιτών από το Σάββατο και για 14 ημέρες στη παραλιακή ζώνη της Πάτρας, και συγκεκριμένα στην περιοχή Νότιο Πάρκο και στην περιοχή Πλαζ Αγιάς. Επίσης, αποφασίστηκε ο περιορισμός κίνησης πολιτών στην παραλία του Βόλου από την προσεχή Δευτέρα και για 14 ημέρες.

Ενημέρωσε επίσης ότι στη δομή μεταναστών στη Ριτσώνα έγιναν ιχνηλατήσεις και κάποια τεστ σε επαφές της νοσούντος αναφέροντας ότι "έχουμε ολοκληρώσει περίπου σε 90 δείγματα". Έκανε γνωστό ότι 121 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο επιβατηγό πλοίο Ελ. Βενιζέλος και 216 αρνητικοί στον ιό.

Εξάλλου, ανακοινώθηκαν 5 Κέντρα Υγείας στην Αττική, όπου θα μπορούν να πηγαίνουν όσοι έχουν αναπνευστικά προβλήματα και δυνητικά έχουν προσβληθεί από τον ιό.

πηγή: efsyn.gr

Πιο διαβασμένα