ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Στους 53 οι νεκροί στην Ελλάδα, 119 τα κρούσματα στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Σε 24 ώρες κατέληξαν τρεις άνθρωποι - Κρούσμα στη Μύκονο και αναστολή οικοδομικών εργασιών στο νησί - 27 νέα περιστατικά και άλλα 23 στη δομή της Ριτσώνας
Στους 53 οι νεκροί στην Ελλάδα, 119 τα κρούσματα στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Σε 1.544 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της πανδημίας του νέου κορονοϊού (Covid-19) στην Ελλάδα, μετά τα νέα περιστατικά που ανακοινώθηκαν σήμερα (Πέμπτη). Μεταξύ των κρουσμάτων υπολογίζονται 27 νέα περιστατικά στον γενικό πληθυσμό, καθώς και άλλα 23 στη δομή της Ριτσώνας (που είναι ήδη σε καραντίνα).

Επίσης, σε 119 ανέρχονται τα θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν στο πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος", το οποίο παραμένει στη Ράδα του Πειραιά από τις 21 Μαρτίου.

Την ίδια στιγμή, 91 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), εκ των οποίων οι 16 είναι γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 65 έτη. Περισσότεροι από τους μισούς (75%) έχουν υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών. Παράλληλα, 9 ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

Ο εκπρόσωπος της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, πρόσθεσε πως οι νεκροί στη χώρα μας από τον ιό ανέρχονται πλέον σε 53, καθώς άλλοι τρεις συμπολίτες μας κατέληξαν, ενώ συνολικά έχουν διενεργηθεί 18.844 εργαστηριακά τεστ.

Επίσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε σε θετικό κρούσμα (69χρονη γυναίκα) που εντοπίστηκε στο νησί της Μυκόνου. Για τον λόγο αυτό, είπε ο υφυπουργός, αναστέλλονται οι οικοδομικές εργασίες και οι εργασίες στα εργοτάξια στο νησί, ενώ έγινε έκκληση προς τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους.

πηγή: efsyn.gr

Πιο διαβασμένα