ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόταση μέτρων ανακούφισης δημοτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Επιστολή με προτάσεις προς το δημοτικό συμβούλιο από τον επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Ρήγα Φεραίου, Χαράλαμπο Πάσχο
Πρόταση μέτρων ανακούφισης δημοτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Πρόταση μέτρων ανακούφισης των συνδημοτών που πλήττονται από την πανδημία κορωνοϊού

Η πανδημία που πλήττει την χώρα μας αλλά και όλη την υφήλιο έχει αναγκάσει την πολιτεία να λάβει δραστικά μέτρα για την σντιμετωπισή του.

Μέτρα που φαίνεται να αποδίδουν καρπούς ωστόσο όμως αναμένεται να πλήξουν άμεσα την οικονομία μας και ιδιαίτερα των επαγγελματιών που με τις διατάξεις της πολιτείας έχουν αναστείλει κάθε επαγγελματική δραστηριότητα.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε όλοι θα πρέπει ο Δήμος μας να είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια ελάφρυνσης των, δυστυχώς, επικείμενων απωλειών του εισοδήματος των συμπολιτών μας.

Για αυτό το λόγο καταθέτουμε πρόταση για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο όπου ζητούμε:

1) Την απαλλαγή των δημοτικών τελών για ένα τρίμηνο στους επαγγελματίες που ανέστειλαν τις δραστηριότητες τους.

2) Την απαλλαγή για ένα τετράμηνο των τελών ύδρευσης από όλους τους συμπολίτες μας ανεξαιρέτως μιας και οι απώλειες εισοδήματος λόγω της πανδημίας έχουν εκδηλωθεί σε κάθε νοικοκυριό.

3) Ζητούμε να επεκταθεί το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι" και τα Σαββατοκύριακα για όσο διαρκεί η κρίση της πανδημίας.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως η δημοτική αρχή που ήδη προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας, θα υιοθετήσει τις προτάσεις μας.

Δεδομένη θέλουμε να πιστεύουμε πως θα είναι και η θέση του επικεφαλής της Ελλάσονος Μειοψηφίας κ. Παπαϊωάννου, που άλλωστε έχει δείξει και στο παρελθόν ανάλογη ευαισθησία.