ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Τσιόδρας: "Κανείς δεν είναι 100% ασφαλής"

Για έναν "ύπουλο εχθρό που δεν σέβεται ηλικίες και σύνορα", έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη σημερινή (Σάββατο) ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας
Τσιόδρας: "Κανείς δεν είναι 100% ασφαλής"
Δηλώσεις του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα / EUROKINISSI

Τόνισε πως υπάρχει υψηλή μεταδοτικότητα του ιού, υπενθύμισε πως δεν υπάρχει προς το παρόν εμβόλιο και υπογράμμισε πως "κανείς δεν είναι 100% ασφαλής". Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα πως το Υπουργείο αναμένει περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε την ανάγκη για αυτοπεριορισμό και αυτο-απομόνωση των πολιτών, ενώ τους κάλεσε να μη σπεύδουν στα νοσοκομεία χωρίς σοβαρή αιτία. "Δεν θέλουμε να καταρρεύσουν τα νοσοκομεία μας", δήλωσε επίσης ο εκπρόσωπος του Υπουργείου.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε πως "τα δύσκολα είναι μπροστά μας" και υπογράμμισε πως "οι επόμενες εβδομάδες είναι απολύτως κρίσιμες".

35 νέα κρούσματα, 18 διασωληνωμένοι

Αναφορικά με τα στοιχεία, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 35 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των περιστατικών στα 530. Από αυτά, τα 98 είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης και η πλειονότητά τους έχει εντοπιστεί στην Αθήνα.

Συνολικά, νοσηλεύονται 100 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 18 είναι διασωληνωμένοι. Το 54% όσων νοσηλεύονται είναι άνδρες, ενώ το 47% άνω των 65 ετών.

Υπενθύμισε πως 13 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή, με τον μέσο όρο τους να ανέρχεται στα 76 έτη. Παράλληλα, 19 ασθενείς έχουν ήδη πάρει εξιτήριο.

πηγή: efsyn.gr

Πιο διαβασμένα