ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Στα 352 τα κρούσματα, 65 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία

Εικοσιένα (21) νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα - Σε 352 ανέρχονται τα συνολικά - Με διευρυμένο ωράριο η λειτουργεία των σούπερ μάρκετ - Κλείσιμο καταστημάτων και καραντίνα στους ταξιδιώτες
Στα 352 τα κρούσματα, 65 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία
EUROKINISSI

Εικοσιένα (21) νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα ανακοίνωσε στην καθιερωμένη ημερήσια ενημέρωση, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας. Σε 352 ανέρχονται τα συνολικά στη χώρα μας. Από αυτά, 51 είναι απροσδιόριστης πηγής. 65 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, εννέα εκ των οποίων διασωληνωμένοι. Σε παγκόσμιο επίπεδο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 175 χιλιάδες και οι θάνατοι είναι 6.700.

Όπως έγινε γνωστό -κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών- τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο από τις 07.00 μέχρι και τις 22.00 ενώ αποφασίστηκε να παραμείνουν ανοιχτά και τις Κυριακές. Κλείσιμο καταστημάτων και καραντίνα ταξιδιωτών από το εξωτερικό ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα η κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, έχει εγκριθεί ποσό ύψους 15 εκατομμυρίων για τον εφοδιασμό με υγειονομικό υλικό των νοσοκομείων, ενώ ακόμη 70 εκατομμύρια θα διοχετευθούν στις προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και υγειονομικού προσωπικού. Όπως είπε, έχουν ήδη προσληφθεί 950 γιατροί, ενώ συνολικά αναμένεται να δοθούν πρόσθετες πιστώσεις ύψους 200 εκατ. για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Επίσης, εκτός από το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ που δεσμεύθηκε για τη φροντίδα ασθενών τους κορονοϊού, σήμερα άρχισε να λειτουργεί αποκλειστικά γι` αυτό τον σκοπό και το Παμμακάριστος, ενώ δεσμεύθηκε και μία πτέρυγα στο νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα.

Τέλος, δεσμεύθηκε το ιδιωτικό θεραπευτήριο Attica για τη λειτουργία του οποίου θα είναι η περιφέρεια Πειραιά και Νήσων.

Στην ενημέρωση παραβρέθηκε και ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

πηγή: efsyn.gr

Πιο διαβασμένα