ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Κλείνουν καφετέριες, μπαρ, εμπορικά κέντρα, αθλητικές εγκαταστάσεις

Αύξηση κρουσματων κορονοϊού, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας - Στα 190 ο συνολικός αριθμός - Ακόμα πιο αυστηρά μέτρα περιορισμού - Μένουν ανοιχτά μόνο σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και φούρνοι
Κλείνουν καφετέριες, μπαρ, εμπορικά κέντρα, αθλητικές εγκαταστάσεις
Καφετέρια στην Αθήνα εν μέσω πανδημίας κορονοϊού EUROKINISSI

Ραγδαία άνοδο παρουσίασαν μέσα σε ένα 24ωρο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, γεγονός που βάζει όλη τη χώρα σε μερική καραντίνα μέσα από την επιβολή νέων απαγορεύσεων.

Το απόγευμα της Παρασκευής, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού, έφτασαν τα 190 δηλαδή 73 επιπλέον σε σχέση με την Πέμπτη, και γι`αυτό το λόγο επεκτείνονται οι απαγορεύσεις.

Κλείνουν όλα τα εμπορικά κέντρα, όλα τα καφέ μπαρ και καφετέριες, όλη η εστίαση εκτός delivery και take away, οι βιβλιοθήκες και οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τα κέντρα αισθητικής.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα νεα μέτρα του ΕΟΔΥ κλείνουν:

*Εμπορικά κέντρα

*Μπαρ, καφέ και καφετέριες

*Όλη η εστιάση εκτός από delivery και τα take away

*Οι αθλητικές εγκαταστάσεις εκτός από τους ανοιχτούς χώρους

*Κέντρα αισθητικής

*Παραμένουν ανοιχτά καταστήματα τροφίμων, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και φούρνοι

Λαμβάνονται ειδικά μέτρα για υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

"Η εξάπλωση και διασπορά του κορονοϊού συνεχίζεται στην Ευρώπη και στη χώρα μας", τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.

Όπως ανέφερε από τα συνολικά νέα κρούσματα υπάρχουν 11 τα λεγόμενα "ορφανά", εκ των οποίων τα 9 στην Αττική. Πέντε άτομα νοσούν σοβαρά και αυτή την ώρα είναι διασωληνωμένοι. Έχουν έλεγχθεί συνολικά 2.700 άτομα.

 

Κικίλιας: "Τα μέτρα αυτοπεριορισμού δεν τηρούνται"

"Θα κάνουμε ότι χρειαστεί, θα εφαρμόσουμε όποιοι μέτρο χρειαστεί προκειμένου να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας", τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι μετά από ομόφωνη εισήγηση των λοιμωξιολόγων, επεκτείνονται τα μέτρα απαγορεύσεων.

"Το κάνουμε για δύο λόγους. Πρώτον επειδή παρουσιάστηκαν νέα κρούσματα και δεύτερον επειδή τα μέτρα αυτοπεριορισμού δεν τηρούνται", είπε ο κ. Κικίλιας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη, είχε ανακοινωθεί η αναστολή λειτουργίας δικαστηρίων, κέντρων διασκέδασης, σινεμά και θεάτρων, ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής ανακοινώθηκε ότι θα κλείσουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι.

Κλειστά για δύο εβδομάδες παραμένουν επίσης και σχολεία, πανεπιστήμια, παιδικοί σταθμοί, παιδότοποι και φροντιστήρια.

Πιο διαβασμένα