ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ανατροπή ελπίδας

Με χρυσό σκόρερ ξανά τον Αλαμάνη στο 94ο λεπτό, ο Διαγόρας ολοκλήρωσε την ανατροπή (2-1) απέναντι στο Θησέα Αγριάς στο βροχερό Στεφανοβίκειο, συνεχίζοντας ωστόσο να περιμένει στραβοπατήματα των αντιπάλων για την παραμονή, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε
Ανατροπή ελπίδας

Οι Μελανόλευκοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με γκολ του Σιώμου (40`) λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, όμως στην επανάληψη βρήκανε την ισοφάριση  με εύστοχο χτύπημα του Κουβελά (56`) και έπειτα από σωρεία χαμένων ευκαιριών πήρανε τους τρεις βαθμούς στην τελευταία φάση του αγώνα, συνεχίζοντας να ελπίζουν σε ανατροπή των δεδομένων, όντας ωστόσο αυτή τη στιγμή στο "-4" από την παραμονή στην Γ` Εθνική.

Η πρώτη φάση για τους γηπεδούχους που παίζανε με την πλάτη στον τοίχο ήρθε στο 11ο λεπτό σουτ του Αναστασίου που μπλόκαρε ο Κεφαλάς.

Ο Διαγόρας είχε από την αρχή της αναμέτρησης την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας αλλά ήταν φλύαρος. Από την άλλη, ο Θησέας προσπαθούσε να "χτυπήσει" κυρίως στις αντεπιθέσεις, ενώ έχασε με τραυματισμό και τους Νιαώτη και Πέτση.

Ένα σουτ του Βλάχου εκτός περιοχής στο 21` μπλόκαρε ο Πρίφτης για να έρθει μια επικίνδυνη στιγμή στα καρέ του Θησέα στο 34ο λεπτό, με τον Κουβελά, να κάνει επιχειρεί μία λόμπα με σέντρα σουτ από τα αριστερά και τον Γαλανοπουλο να παρεμβαίνει τελευταία στιγμή στο δεύτερο δοκάρι προ του Αλεξίου, διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ.

Ο Διαγόρας πίεζε αλλά το γκολ ήρθε (40`) για τον Θησέα, μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Σιώμος απέφυγε έναν αμυντικό και πλάσαρε ιδανικά τον Πρίφτη φέρνοντας σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τους γηπεδούχους.

Στην επανάληψη, μαζί με την ένταση της βροχής δυνάμωσε και η πίεση του Διαγόρα. Ο Μπεκιάρης στο 56ο λεπτό έδειξε την άσπρη βούλα σε μαρκάρισμα του Αλαμάνη στην περιοχή, ο Κουβελάς ως συνήθως ήταν ψύχραιμος... και 1-1.

Από εκεί και πέρα, το σκηνικό μέχρι το τέλος του αγώνα ήταν το ίδιο, με τους παίκτες του Στέλιου Αρσένου να ψάχνουν έντονα το γκολ της νίκης αλλά τη μπάλα να μην τους κάνει το χατίρι.

Στο 59` ένα γύρισμα του Αλαμάνη πέρασε λίγο άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε σουτ του ίδιου παίκτη εφτά λεπτά αργότερα. Στο 69` ήταν η σειρά του Αναστασίου να αστοχήσει με την κεφαλιά του υψηλόσωμου φορ να περνά μόλις εκτός εστίας.

Μία φάση διαρκείας στο 74` δεν κατέληξε σε γκολ αφού δεν πρόλαβε για λίγο το "σπάσιμο" του Ζιάκα ο Αναστασίου,. με τον Κεφαλά να εξουδετερώνει εντυπωσιακά με το ένα χέρι το πλασέ του Αλεξίου μέσα από την περιοχή ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 80`.

Το ρεσιτάλ φάσεων για τον Διαγόρα συνεχίστηκε, με τον Κεφαλά να βγαίνει εκ νέου νικητής, αυτή τη φορά σε προσπάθεια του Αλαμάνη, με τον Αναστασίου στο 82` να πιάνει νέα κεφαλιά που έφυγε και πάλι για πολύ λίγο εκτός εστίας.

Το σουτ του Αλεξίου ένα λεπτό μετά είχε την ίδια κατάληξη, όπως και η νέα κεφαλιά του Αναστασίου στο 86` αλλά και το πλασέ, ψηλά, του Κυριάκου, στο 88`.

Όμως, η λύτρωση ήρθε στην τελευταία φάση του αγώνα, με τη μπάλα να κατευθύνεται στην περιοχή σε φάουλ από τα αριστερά, ακολούθησαν αλλεπάλληλες κόντρες και "λασπομαχίες", με τον Αλαμάνη από κοντά να κάνει την προβολή και να χαρίζει μία σημαντική νίκη στον Διαγόρα ώστε να ελπίζει μέχρι τέλους σε παραμονή.

Οι Μελανόλευκοι χρειάζονται πλέον πρώτα "τρίποντα" στα παιχνίδια τους και ταυτόχρονα να "σκοντάψουν" οι αντίπαλοί τους που βρίσκονται από πάνω, με την τελευταία αγωνιστική να περιλαμβάνει και το παιχνίδι ΑΟ Σελλάνων - Αταλάντη.

Όσον αφορά τον Θησέα του Λάκη Μπακάλη, παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Λάμπρος Μπεκιάρης από τον Σύνδεσμό Καρδίτσας.

Οι συνθέσεις:

Διαγόρας Στεφανοβικείου: Πρίφτης, Λάιος, Δίντσης (46` Σπαθής), Γιαουπλάρι, Μπλέντι, Αλεξίου, Ζενούνης (72` Κυριάκος), Ζιάκας, Κουβελάς, Αλαμάνης, Αναστασίου.

Θησέας Αγριάς: Κεφαλάς, Ι. Κυρίτσης, Διαμαντόπουλος, Νιαώτης (12` Ιακωβίδης), Έρρι, Γαλανόπουλος, Πέτσης (18` Βλάχος), Μπόρας, Κοτζαθανάσης (68` Ζαχαράκης), Δημητριάδης, Σιώμος (51` Οικονόμου).

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο της Γ` Εθνικής:

Μετέωρα - Αλμυρός 1-0
ΑΟ Σελλάνων - Πιερικός 1-1
Δίας Δίου - Ηρακλής Λάρισας 0-3
ΑΟ Ποταμιάς - Οικονόμος 0-1
Διαγόρας Στεφανοβικείου - Θησέας Αγριάς 2-1
Αταλάντη - Ατρόμητος Παλαμά 2-1
ΑΕ Καρίτσας - Διγενής Νεοχωρίου 1-0

Η βαθμολογία:

  1. Πιερικός 56
  2. Θησέας Αγριάς 43
  3. ΑΕ Καρίτσας 41
  4. Ηρακλής Λάρισας 40
  5. Ατρόμητος Παλαμά 36
  6. Αλμυρός 35
  7. ΑΟ ΣΕλλάνων 33
  8. Αταλάντη 32
  9. Διαγόρας Στεφανοβικείου 28
  10. Μετέωρα 28
  11. Οικονόμος Τσαριτσάνης 26
  12. Δίας Δίου 25
  13. Διγενής Νεοχωρίου 22
  14. ΑΟ Ποταμιάς 2

Η επόμενη αγωνιστική:

ΑΟ Σελλάνων – Μετέωρα

Πιερικός – ΑΟ Ποταμιάς

Οικονόμος – Αταλάντη

Διγενής Νεοχωρίου – Ατρόμητος Παλαμά

Αλμυρός – Δίας Δίου

Ηρακλής Λάρισας – Διαγόρας Στεφανοβικείου,

Θησέας Αγριάς – ΑΕ Καρίτσας.