ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Από την Κατερίνη ξεκινούν ανοιξιάτικες εκδρομές του ΣΔΥΒ

Δεν έλειψε και αυτή την εβδομάδα συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου σε αθλητική διοργάνωση
Από την Κατερίνη ξεκινούν ανοιξιάτικες εκδρομές του ΣΔΥΒ

Αναβολή για προληπτικούς λόγους (κορωνοϊός) πήρε ο 3ος Κραυξίδειος Δρόμος Κραννώνα Λάρισας που θα γινόταν την Κυριακή 1 Μαρτίου με τη συμμετοχή πολλών δρομέων του ΣΔΥ Βόλου.

Ωστόσο και τη βδομάδα αυτή δεν έλλειψε η συμμετοχή από τον ΣΔΥΒ σε διοργάνωση, καθώς στην Παλαιοχώρα Χανίων στη Νοτιοδυτική Κρήτη όπου πραγματοποιήθηκε ο 3ος Ορεινός Αγώνας "Κροκόδειλος Trail" έτρεξε με μεγάλη επιτυχία ο Χρήστος Αγνουσιώτης.

Ο αγώνας είναι απόστασης 22 χιλιομέτρων, με θετική υψομετρική διαφορά +1.200 μέτρα, και η ονομασία του αποδίδεται από τους διοργανωτές τόσο στη μορφή του ακρωτηρίου που υπάρχει ανατολικά της περιοχής και μοιάζει με έναν γιγάντιο πετρωμένο κροκόδειλο που κολυμπά, έχει όμως και μεταφορική έννοια καθώς το προφίλ της διαδρομής έχει 4 πολύ κοφτερά "δόντια", όμοια με εκείνα του συγκεκριμένου ζώου και επίσης λόγω του γεγονότος ότι το τεραίν της διαδρομής κρύβει πολλές κοφτερές πέτρες. Στον αγώνα έτρεξαν πολλοί κορυφαίοι trail runners της χώρας μας ανάμεσα στους οποίους ο Χρήστος Αγνουσιώτης, έτσι ξεχωριστή σημασία αποκτά η 3η θέση που κατέλαβε ο δρομέας του ΣΔΥΒ στη γενική κατάταξη με χρόνο 2:06:14.

Σε μία άλλη εκδήλωση, τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου τιμήθηκαν όπως έχει καθιερωθεί στην ετήσια εκδήλωση της "Ημέρας του Μαραθωνίου" στο Φουαγιέ Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης οι κορυφαίοι δρομείς κάθε ηλικιακής κατηγορίας στους αγώνες του Απριλίου και Οκτωβρίου 2019, 15ος Διεθνής Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης Μέγας Αλέξανδρος και 8ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, Τρεις δρομείς του ΣΔΥ Βόλου είχαν την τιμή της βράβευσης, η Ευαγγελία Παπαχρήστου για τον Μαραθώνιο, και οι Αλέξης Παπαλεξίου, Μάρθα Ξηροφώτου για τον Ημιμαραθώνιο.

Αρχίζουν οι ανοιξιάτικες εκδρομές του ΣΔΥ Βόλου

Οι αγώνες την Άνοιξη αυξάνονται, και σχεδόν κάθε βδομάδα από εδώ και στο εξής ο ΣΔΥ Βόλου θα πραγματοποιεί εκδρομή με λεωφορείο. Η αρχή θα γίνει την Κυριακή με την αποστολή στο Katerini Run. Οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν αλλά ο σύλλογος εξασφάλισε ελάχιστες επιπλέον θέσεις για όποιο μέλος του θέλει να συμμετέχει. Προς διευκόλυνση των μελών του ο ΣΔΥ Βόλου θα έχει τα πακέτα συμμετοχών στο Βόλο, και θα τα μοιράσει στα μέλη του κατά τη μετάβαση με το λεωφορείο. Η αναχώρηση ορίστηκε για την Κυριακή στις 7.45 το πρωί έξω από το Δημαρχείο Βόλου. Στο ίδιο μέρος την ίδια ώρα θα δοθούν οι αριθμοί σε όσους θα πάνε στην Κατερίνη με δικό τους μέσο.

Η εκδρομή της μεθεπόμενης βδομάδας (15 Μαρτίου) θα γίνει στον 12ο Δρόμο 21χλμ Καλαμπάκα-Τρίκαλα & αγώνα 5.050 μέτρων. Ποσό συμμετοχής 12 ευρώ για κάθε αγώνα. Παιδικός Αγώνας δωρεάν. Τονίζεται ότι οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν αυτό το Σάββατο 7 Μαρτίου.

Για τη συνέχεια θα υπάρχει το εξής πρόγραμμα:

  • 5ος Ημιμαραθώνιος Σπερχειού "Αθανάσιος Ακρίδας". 22 Μαρτίου. αγώνες: 21,1χλμ (10 ευρώ), 5χλμ (10 ευρώ), 7,8χλμ περιπατητική διαδρομή (δωρεάν). Εκδρομή ΣΔΥΒ με λεωφορείο.
  • Μυρμιδόνων Άθλος 1st Mountain Trail Φάρσαλα 16χλμ 22 Μαρτίου (οι εγγραφές θα γίνουν ατομικά από τα μέλη).
  • 3ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου Φλόγα του Ησαΐα Δεσφίνα 29 Μαρτίου 21,8 και 10,7 χιλιόμετρα, ποσό συμμετοχής 7 ευρώ για κάθε αγώνα.
  • 4ος Plastira`s Lake Trail Run 5 Απριλίου (οι εγγραφές θα γίνουν ατομικά από τα μέλη).
  • 15ος Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης Μέγας Αλέξανδρος 12 Απριλίου (ο αγώνας των 5χλμ θα γίνει το Σάββατο 11 Απριλίου απόγευμα). Τα ποσά συμμετοχής από τη διοργάνωση είναι: Μαραθώνιος 15 ευρώ, αγώνες 10 & 5 χιλιομέτρων 8 ευρώ. Οι εγγραφές θα λήξουν αρκετά νωρίς, στις 12 Μαρτίου. Μέρος του ποσού συμμετοχής θα δοθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα όπως εξασφάλισε η Ομοσπονδία των συλλόγων δρομέων ΕΟΣΛΜΑ-Υ σε συνεργασία με τη διοργάνωση του αγώνα.
  • Το 6ο Volos Half Run 21.2km θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου με παράλληλους αγώνες εκτός από τη μεγάλη απόσταση, το 27ο I Love Volos Run 5.1km και τον Παιδικό Αγώνα 500m Η συνδιοργάνωση γίνεται από τον ΣΔΥ Βόλου, τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με την υποστήριξη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν.Μαγνησίας και όλων των φορέων. Ποσό συμμετοχής 10 ευρώ, ο Παιδικός Αγώνας βέβαια δωρεάν. Το Ορφανοτροφείο Βόλου θα είναι το Ίδρυμα που θα στηρίξει φέτος η διοργάνωση, ο ΣΔΥ Βόλου και το Volos Half Run, με εγγυημένο ελάχιστο ποσό που θα δοθεί από τις συμμετοχές των αθλητών, 2.000 ευρώ. Οι εγγραφές γίνονται στο voloshalfmarathon.gr, και προς διευκόλυνση όσων μένουν στον Βόλο γίνονται και στο κατάστημα Aspirina.
  • Κένταυρος Ορεινός Μαραθώνιος Πηλίου 17 Μαΐου με 42χλμ, 23χλμ και 6 χιλιόμετρα.
  • 9o Skiathos Trail Run 2020 Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη 24 Μαΐου με 21χλμ, 10χλμ και Παιδικούς Αγώνες.
  • Από τις 4 ως τις 8 Σεπτεμβρίου ο ΣΔΥΒ θα πραγματοποιήσει 5ημερη εκδρομή με λεωφορείο σε περιοχές της Ευρώπης (Βελιγράδι-Βουδαπέστη-Νόβισαντ) με επίκεντρο τον Ημιμαραθώνιο Βουδαπέστης.

Έξι νέα μέλη στον ΣΔΥΒ

6 νέα μέλη έκαναν εγγραφή στον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου σε διάστημα ενός μήνα, και ο ΣΔΥΒ αριθμεί πλέον 329. Οι εγγραφές γίνονται στο κατάστημα Aspirina με καταβολή της ετήσιας συνδρομής 5 ευρώ, φυσικά χωρίς άλλη επιβάρυνση για την εγγραφή, και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες καθώς αρκεί μόνο η συμπλήρωση των στοιχείων. Το συμβολικό ποσό της ετήσιας συνδρομής επιστρέφει στα μέλη ανταποδοτικά και πολλαπλάσια, μέσα από τις πολυάριθμες δράσεις που γίνονται σε όλο το έτος. Τα 6 νέα μέλη καλωσορίζονται στη μεγάλη οικογένεια του ΣΔΥΒ, και είναι Αθανασοπούλου Κλέλια, Ανεστοπούλου Αθηνά, Νόλης Ηλίας, Παρασκευάς Χρήστος, Ρίζος Χρυσόστομος, Ρίκος Χρήστος.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι ο ΣΔΥΒ ανήκει στους συλλόγους αιμοδοτών. Ο αριθμός μητρώου του συλλόγου στις Κεντρικές Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Εθνικού Μητρώου Εθελοντών Αιμοδοτών, είναι ο 15211. Κάθε μέλος οφείλει να προσφέρει αίμα ανά τακτά διαστήματα στην τράπεζα, για το όφελος όλων, και το δικό του. Με τον αριθμό αυτό μπορεί όποιος θέλει να δίνει αίμα σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της Ελλάδας για την Τράπεζα Αίματος του ΣΔΥ Βόλου.