ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δίκαια εκτός

Ένας Ρήγας κατώτερος των περιστάσεων γνώρισε την ήττα 2-0 από την ανώτερη στον σημερινό ημιτελικό Αγχίαλο μένοντας εκτός τελικού Κυπέλλου ΕΠΣΘ
Δίκαια εκτός
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ / ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ

Οι Κυανόλευκοι εμφανίστηκαν νωθροί στο "χωμάτινο" γήπεδο της Νέας Αγχιάλου, γνωρίζοντας δίκαια τον αποκλεισμό με σκορ 2-0 από την ομάδα-έκπληξη του φετινού θεσμού που συμμετέχει σε χαμηλότερη κατηγορία (Β` ΕΠΣΘ) και θα βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό, διεκδικώντας το τρόπαιο απέναντι στο Θησέα Αγριάς της Γ` Εθνικής.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν επιθετικά και προηγήθηκαν στην πρώτη τους  μεγάλη φάση, όταν σε γέμισμα από την  άμυνα, Γκίνης και Ράπτης δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν, ο Νούσιας πήρε τη μπάλα και μπήκε από αριστερά στην περιοχή, δίνοντας έτοιμο γκολ στον Καραγιώργο που πλάσαρε αρχικά στο αριστερό δοκάρι του Καλαϊτζίδη για να πάρει όμως το ριμπάουντ και να σημειώσει το 1-0.

Αμέσως μετά, ήρθε και η πρώτη καλή στιγμή του Ρήγα, με τον Σουγκάρη να παίζει το "1-2" με τον Μούσια εκτός περιοχής και να σουτάρει με το αριστερό, με τη μπάλα να περνά για λίγο εκτός εστίας.

Στο 20`ο Καραγιώργος έκανε ένα επικίνδυνο γύρισμα από τα αριστερά που πέρασε παράλληλα με την εστία, με τον γκολκίπερ των Κυανόλευκων στο 26` και στο 35` να διώχνει στην κλειστή του γωνία τα σουτ του ίδιου παίκτη από θέση πλάγια, αριστερά. Ενδιάμεσα οι φιλοξενούμενοι βρήκανε δύο σουτ από τους Καρακίτσιο και Σουγκάρη που έφυγαν εκτός εστίας, ενώ στο 36` μία ωραία σέντρα από τα δεξιά βρήκε αφύλακτο στο δεύτερο δοκάρι το Νούσια που έστειλε τη μπάλα, ψηλά, άουτ.

Η είσοδος του Γουτούλη με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους έγινε με στόχο να κάνει πιο δημιουργικό τον Ρήγα, όμως η πρώτη μεγάλη φάση (46`) ανήκε και πάλι στην Αγχίαλο με τον Μαγιόγλου να αποφεύγει από τα δεξιά τον Γκίνη και να σουτάρει αλλά τον πορτιέρε να φωνάζει και πάλι "παρών" διώχνοντας σε κόρνερ.

Μία σέντρα-σουτ του Γουτούλη λίγο μετά κατέληξε άουτ, ενώ στο 53` ένα διώξιμο γέμισμα του Γούτσιου πήρε περίεργη τροχιά από το δυνατό αέρα, με τη μπάλα να σκάει στο έδαφος και τον Καλαϊτζίδη να εκτινάσσεται απομακρύνοντας.

Διανύοντας το 64ο λεπτό ήρθε η επιβράβευση για τους γηπεδούχους με τον Μαγιόγλου να παίρνει την κεφαλιά αφύλακτος στην καρδιά της περιοχής ύστερα από κόρνερ, προ του Καλαϊτζίδη και να δίνει ισχυρό προβάδισμα (2-0) στην ομάδα του εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών.

Να σημειωθεί πως η φάση ξεκίνησε από λάθος στην άμυνα του Ρήγα με τη μπάλα να μην απομακρύνεται ενώ οι Κυανόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν πολύ έντονα στο διαιτητή Νικόπουλο πως η μπάλα είχε βγει από πόδια παικτών της Αγχιάλου και δεν υπήρχε κόρνερ.

Δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα ο Γάρος, που δεν ξεκίνησε το παιχνίδι λόγω ενοχλήσεων, μόνος του από το ύψος του πέναλντι σούταρε άουτ, ενώ στο 78` ο Μοράβας μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια το φάουλ του Γουτούλη.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να σημειώσουν και τρίτο γκολ με τον Καλαϊτζίδη να παίρνει τη μπουκιά από το στόμα του Νούσια σε τετ α τετ στο 78` ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καραγιώργος βγήκε απέναντι από τον Καλαϊτζίδη, έπεσε στην περιοχή ύστερα από μαρκάρισμα αλλά ο Νικόπουλος δεν είδε παράβαση.

Τρία λεπτά πριν, σημειώθηκε μία φάση "φάντασμα" για την ομάδα του Κώστα Σταματίου με τον Σουγκάρη να πιάνει έναν από τους γνωστούς "κεραυνούς" εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε στο εσωτερικό μέρος της οριζόντιας δοκού κι έσκασε στο έδαφος, με τον Μοράβα στη συνέχεια να τη μαζεύει. Οι άνθρωποι του Ρήγα ζήτησαν γκολ από ρέφερι και Α` βοηθό αλλά το 2-0 δεν άλλαξε.

Όπως είναι λογικό, εκ διαμέτρου αντίθετο το σκηνικό με το τελευταίος σφύριγμα της λήξης,  με παίκτες και φίλους της Αγχιάλου να γιορτάζουν μια ιστορική επιτυχία και από την άλλη παίκτες και πάγκος του Ρήγα να είναι εκνευρισμένοι με το διαιτητή της αναμέτρησης αλλά και σαφώς απογοητευμένοι από την εμφάνιση και τον αποκλεισμό.

Πλέον, άπαντες στον ιστορικό σύλλογο οφείλουν να ανασυνταχθούν και να κοιτάξουν το ποδοσφαιρικό κομμάτι αφού υπάρχει ο μεγάλος στόχος της χρονιάς, αυτός του πρωταθλήματος.

Συνθέσεις:

Αγχίαλος (Ανδρουτσόπουλος): Μοράβας, Στέλιος, Λάζογλου (74` Δράγνης), Μαγιόγλου, Γούτσιος, Δαμάσκος, Νούσιας (85` Κουλάκογλου), Σίμος, Καραγιώργος, Θάνος, Απριγιάν (64` Δημακόπουλος).

Ρήγας Φεραίος (Σταματίου): Απ. Καλαϊτζίδης, Ράπτης, Ιωάννου (10 λ. τρ. Κουτσώνας), Γκίνης, Αλμασίδης, Σουγκάρης, Ν. Καλαϊτζίδης, Ρακής (46` Γουτούλης), Καραγιάννης, Καρακίτσιος (57` Γάρος), Μούσιας (31` Κουκουτσέλος).

Διαιτητική τριάδα: Νικόπουλος, Αγγελόπουλος, Σφυρής.