ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευχαριστήρια επιστολή του Συλλόγου Κτηνοτρόφων

Ευχαριστήρια επιστολή του Συλλόγου Κτηνοτρόφων

Ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ, μετά από την επίσημη ενημέρωση και ανακοίνωση του Δήμου για την πρόσφατη χρηματική ενίσχυσή του ύψους 125.000 € από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση ζημιών από θεομηνίες, ανακοίνωσε τα εξής.


Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια την Υφυπουργό Οικονομικών κυρία Παπανάτσιου Κατερίνα η οποία αποδέχτηκε το αιτημά μας, το αντιμετώπισε στην ουσία του ως κοινωνικό πρόβλημα, το προώθησε και στήριξε τις απαραίτητες διαδικασίες, με αποτέλεσμα το Υπουργείο Εσωτερικών να εγκρίνει την απαραίτητη χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης και επέκτασης του Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή Μαλούκα οπου δραστηροποιούνται οι κτηνοτροφικές μας μονάδες.


Το έργο αυτό είναι κυριολεκτικά έργο ζωής και επιβίωσης για είκοσι οικογένειες που δραστηριοποιούνται στην συγκεκριμένη περιοχή. Με την υλοποίηση του έργου θα μπορέσουμε να εκσυγχρονίσουμε τις μονάδες μας ,θα αυξήσουμε την παραγωγικότητα, θα μειώσουμε τις λειτουργικές δαπάνες, θα γίνουμε ανταγωνιστικοί και θα στηρίξουμε την τοπική οικονομία. Σε αντίθετη περίπτωση η μη υλοποίηση του έργου αυτου θα μας οδηγούσε σε πλήρη αδυναμία συντήρησης και διατήρησης των κτηνοτροφικών μονάδων, με καταστροφικές συνέπειες για τις οικογένειες μας και την τοπική οικονομία.


Θελουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον Δήμο και την Τεχνική Υπηρεσία για την στήριξή τους στην διεκπεραίωση των διαδικασιών.


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον δημοτικό σύμβουλο κύριο Κουσκουρίδα Μιχάλη ο οποίος ανέδειξε το πρόβλημά μας κατά την επίσκεψη της Υφυπουργού κυρίας Παπανάτσιου στον Δήμο και στην συνέχεια, σε δημιουργική συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, στήριξε τις διαδικασίες για να επιτευγχθεί η χρηματοδότηση του έργου.


Αισθανόμαστε απόλυτη ανακούφιση και ικανοποίηση διότι το πρόβλημά μας αξιολογήθηκε και αναγνωρίστηκε ως κοινωνικό πρόβλημα και αναγκαιότητα για την επιβίωση μας. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα ο παραδειγματικός τρόπος με τον οποίο τα αρμόδια θεσμικά όργανα , Κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση, κίνησαν τις διαδικασίες και ανταποκρίθηκαν αποτελεσματικά στην επίλυση ενός τόσο σημαντικού θέματος.


Με εκτίμηση
Η Διοίκηση και τα μέλη του Συλλόγου Κτηνοτρόφων